Nyheder

Nyhed

Nyhedsbrev Oktober


Del nyhed :
Kære øl-entusiast i Slagelse
Nyheder fra Slagelse lokalafdeling
Julen nærmer sig
Og det skal vi smage på til vores næste smagning.

Fredag den 18. november 2022 mødes vi atter i kælderen på Upper Hill i Slagelse.
Denne fredag vil bestyrelsensmedlemmer forkæle jer med deres favorit juleøl.
Hvem ved, måske følger det lidt anekdoter med omkring øllet, eller hvorfor netop dennne er en favorit.
Nærmere info følger. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen, for det bliver en yderst velsmagende aften, hvis vi selv skal sige det.

​​​​​​​
Formandens beretning fra årsmøde 10 oktober

​​​​​​​Lokalafdelingens formand Christian Gaardboe bød velkommen og gav ordet til landsformand Klaus Rehkopff, som venligt havde modtaget dirigentposten.
Årsmødet var annonceret i ØLentusiasteN og på hjemmesiden siden før sommer og dermed lovlig indkaldt.
Formandens beretning:
Den nye hjemmeside har krævet en del ressourcer for at få lokalafdelingens aktiviteter på siden og nyhedsbreve ud. I november 21 var der juleølsmagning på ved Ronny fra Sorø Bryghus. I marts et meget underholdende beerbattle med danske og engelske øl ved ølbloggerne bag BeerdedBastard, Sonny og Dagens Øl, Jesper.  I august havde vi ølsmagning med Fritz fra Reersø Bryghus. I august deltog vi også i Maritime Kulturdage i Korsør, hvilket var for meget arbejde uden udbytte, så det gør vi ikke fremover på den måde. På Øllets dag i september var vi ved Søberg Vin i Korsør med bryggryde og info om foreningen. Der blev brygget en IPA, som sandsynligvis kan smages til juleølsmagningen. 

Regnskab ved Ole:
Årets indtægter kr. 16746 - udgifter kr. 15596 - overskud kr. 1151.
 
Der var ikke bemærkninger til regnskabet, men til at prisen på smagningerne var meget moderat, og en højere pris på smagninger generelt ikke ville skræmme nogen væk.
  
Valg til bestyrelse:
Bestyrelsen genopstillede og blev valgt. Desuden havde Sonny Palle tilbudt at indtræde i bestyrelsen og blev valgt. Da lokalafdelingen skal overgå til § 14 fra 1. Januar 2023 skulle der desuden vælges en revisor og en revisorsuppleant uden for bestyrelsen, som hhv. Boye Jensen og Kristian Jensen venligt tilbød assistance til.
 
Bestyrelsen er:
Formand - Christian Gaardboe
Næstformand - Maria Lind
Kassér - Ole Clausen
Bestyrelsesmedlem - Jens Jørgen Mogensen
Bestyrelsesmedlem - Pernille Bohne Hansen
Bestyrelsesmedlem - Sonny Palle
Bestyrelsesmedlem - Tina Clausen
 
Revisor - Boye Jensen
Revisorsuppleant - Kristian Jensen


Smagning efter årsmødet
​​​​​​​

Landsformand Klaus Rehkopff stod for smagning efter årsmødet. Herunder referat fra smagning.
Opdag Øllet serien fra Craftbeer Collective i samarbejde med DØE, hvor øltypen skulle være en “pilsner”, hvor malt og humle skulle være ens, men gæren kunne varieres. Tre forskellige øl, en pilsner fra Amager  Bryghus, en saison fra Kunstbryggeriet Far & Søn og en saison fra Midtfyns Bryghus. Klaus fortalte, at salget af serien af forskellige grunde ikke havde været som ønsket, så der var ikke så mange, som havde opdaget øllet. Derefter den meget velsmagende  Saaz Brew fra Hancock. “Big Doink” fra Gamma Brewing, som oprindelig blev brygget til Natholdets Julekalender, men blev så efterspurgt, at Gamma fortsat brygger den. “ 5th Anniversary”, dobbelt IPA fra ÅBEN, og deres første bryg fra København. “Red Wedding” fra Fanø Bryghus, som blev Årets bryggeri i 2021. Til sidst “Rochefort 10” fra Trappistes, som Klaus havde taget med som mulig kandidat til “verdens bedste øl” til en pris, som er til at betale.
 
Undervejs talte Klaus om at DØE’s 7500 medlemmer også er en forbrugerforening, og derfor har det betydning, hvor mange vi er. Det er lettere for lokalafdelingerne at forhandle gode rabataftaler med mange medlemmer som mulige kunder. Hvis vi vil have bedre øl, skal vi efterspørge god øl, når vi fx. går ud at spise. Mange spisesteder har væsentlig større udvalg i vin, fordi stederne har bedre avance på vin end på øl. Om foreningen fortalte han, at af medlemmernes kontingent går ca. 1/4 til hhv. bladet, medlemsadministration, foreningens generalforsamling, og den sidste 1/4 til regionerne (fra januar 2023 direkte til lokalafdelingerne).
 
Stor tak til landsformand Klaus Rehkopff for en rigtig god smagning krydret med masser af baggrundsviden og gode historier.


Højt Skum
Lokalafdeling Slagelse
Christian Gaardboe
Maria Lind
Ole Clausen
Jens Jørgen Mogensen

Pernille Bohne Hansen
Sonny Palle
Tina Clausen

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere