Historien om Dansk Ølmærke

Dansk Ølmærke uddeltes tidligere i tre kategorier: Guld, sølv og bronze.

Dansk Ølmærke i Guld uddeltes til helt unikke ølsteder, der havde et stort udvalg, herunder øl, der var meget sjældne i Danmark. Der serveredes med respekt, dvs. ved rigtig temperatur i det rigtige glas. Endvidere ville stedet have en stor ølviden, således at også begyndere indenfor øl kunne få gode råd og vejledning.

Et ølsted, der modtog Danske Ølmærke i Sølv var tæt på Dansk Ølmærke i Guld, men der manglede små detaljer i en enkelt kategori eller to. Det ville stadig være en stor, kvalitetsmæssig oplevelse at få en øl på et sted, der havde modtaget Dansk Ølmærke i Sølv.

Et ølsted, der modtog Dansk Ølmærke i Bronze serverede godt øl, men havde måske mindre viden eller forkerte glas. Det er i den forbindelse vigtigt, at gøre opmærksom på, at det var et fåtal af danske ølsteder, der kom i betragtning til et Dansk Ølmærke, hvorfor et mærke i enten Guld, Sølv eller Bronze under alle omstændigheder var et udtryk for en god øloplevelse.

Første uddeling fandt sted i 2003, hvor der blev uddelt 20 mærker, heraf 4 i Guld. Herefter fulgte uddelinger i 2004 - 45 mærker, heraf 5 i Guld og 2007 - 57 mærker, heraf 7 i Guld.

Fra og med Dansk Ølmærke 2010 blev det ét mærke og alle modtagere af Ølmærket, modtager samme diplom. I alt 57 ølsteder modtog et Dansk Ølmærke 2010.