Kunstbryggeriet Far&Søn

Saison – 5,0%

Fakta

Vand, pilsnermalt, Saaz-humle og gær af WLP568-0, WLP590-0 og WLP644-0.

Fransk Saison

25 liter
OG 1051 FG 1012 AB 5,1% IBU 19

5200 gr 2 row pilsner malt

66 grader 60 min. 77 grader 10 min.

50 gr SAAZ 60 min.
10 gr SAAZ 10 min.
20 gr SAAZ hopstand 80 grader 30 min.

Gær
WLP568 Belgian Style Saison ale
WLP590 French Saison Ale
WLP644 Saccharomyces "bruxellenis" trois

Alternativt kan der bruges WLP607 American Farmhouse, der består lidt af de tre nævnte stammer.
Vigtigst er det dog at der bliver tilsat rigeligt gær. Allerhelst som en starter. Gærens vitalitet er afgørende for at få frugt og friskhed over produktet.

Der gæres ved 20 grader og i 5 uger. Herefter cool crash og på flaske/fad.

Vil du smage?

De tre øl kan købes samlet via Craft Makers Collective.

Køb kassen her