Opdag Øllet
Kunstbryggeriet Far&Søn
Saison – 5,0%
Fakta
Vand, pilsnermalt, Saaz-humle og gær af WLP568-0, WLP590-0 og WLP644-0.
Fransk Saison
25 liter
OG 1051 FG 1012 AB 5,1% IBU 19
5200 gr 2 row pilsner malt
66 grader 60 min. 77 grader 10 min.
50 gr SAAZ 60 min.
10 gr SAAZ 10 min.
20 gr SAAZ hopstand 80 grader 30 min.
Gær
WLP568 Belgian Style Saison ale
WLP590 French Saison Ale
WLP644 Saccharomyces "bruxellenis" trois
Alternativt kan der bruges WLP607 American Farmhouse, der består lidt af de tre nævnte stammer.
Vigtigst er det dog at der bliver tilsat rigeligt gær. Allerhelst som en starter. Gærens vitalitet er afgørende for at få frugt og friskhed over produktet.
Der gæres ved 20 grader og i 5 uger. Herefter cool crash og på flaske/fad.