Ølbegivenheder

Håndbryggerworkshop #1: Smagen af Amager

Workshop for håndbryggere.

Smagen af Amager

Kære ØLentusiast,

Vi har i bestyrelsen talt om at vi gerne vil prøve at skabe et rum for håndbrygger-interesserede her i lokalafdelingen.

I den forbindelse har vi lavet et oplæg med arbejdstitlen ”Smagen af Amager”, og her vil vi så gerne række ud til alle vores skønne og højt værdsatte medlemmer 😉

Vores tanke er, at vi op til foreningens 20 års fødselsdag, inviterer vi interesserede til at deltage i en serie af håndbrygger workshops.

Hovedlinjerne er tænkt således
Vi mødes, og taler om hvilken øl-opskrift vi godt kunne tænke os at nå frem til, som vores bud på ”Smagen af Amager, anno 2022”

Kriterierne for hvad vi beslutter kan være mange, og f.eks. være disse

  • Skal det være en oprindelig dansk øltype, eller må det være en mere moderne sag?
  • Er det en over- eller undergæret øl, og hvilken gær skal vi sætte i arbejde?
  • Hvad med malten, skal den være dansk? Skal den være økologisk?
  • Humle – type, dosering
  • Smagsgivere – skal man det? Kan vi sanke noget fra øen?

Tanken er, at vi holder det på håndbrygger niveau. Altså selv laver opskriften, selv brygger og smager på et lille anlæg. Og så gentager vi til vi synes vi kan være resultatet bekendt.

I første omgang er tanken at vi begrænser os til 3-4 møder, og dermed til 2-3 prøvebryg. Hvis vi kun orker to, eller har brug for flere - så aftaler vi det. Men der skal være en slutdato, for ellers bliver vi aldrig færdige. Slutdatoen kunne elegant være henad senest med udgangen af februar, så har vi en vaskeægte græsrods øl opskrift til vores 20-års fødselsdag den 23. april 2023.

Hvis det bare var den fedeste rejse, så tager vi en tur mere.

Første møde bliver 2. oktober
Vi mødes på et ”godt ølsted”, både for at støtte op, og fordi det altid bare er hyggeligt at tale sammen over et godt glas øl.

Vi regner med at mødes på Café Langebro.

Vi arbejder på at få en ”special guest” til at holde et kort oplæg for os, når vi mødes. Det skal nok være kort – måske ½ time så vi også når vores program igennem. Men igen – det beslutter vi når vi mødes første gang.

Hvem kan så deltage?
Vi synes, at alle medlemmer kan deltage. Teoretikeren, praktikeren og den nysgerrige. Ynglingen, den erfarne og alle dem midt imellem. Det skal være interessen for projektet der er drivkraften.

Af hensyn ørenlyd begrænser vi os til maks 20 deltagere. Tilmelding er først til mølle, og der åbnes for venteliste, så vi eventuelt kan udvide.

Betaling – skal det koste noget?
Vi synes gruppen helst skal være selvfinansierende med valg og efterfølgende indkøb af råvarer. Så deler vi selvfølgelig også det færdige produkt mellem os.

Man betaler. 50 kroner per gang, og så bruger vi pengene på råvarer og evt. små-indkøb til projektet. En skive pizza eller to kunne nok også falde ind under budgettet.

Vi laver et ret detaljeret regnskab, så der er fuld gennemsigtighed.
Den ”færdige” opskrift deler vi på bedste håndbryggermanér, men det er da heller ikke umuligt at vi ender med at sende den til ét eller flere af vores fremragende lokale bryggerier og sige de kan lege videre med vores forarbejde.

Hvis vi arbejder i f.eks. BeerCalc, så kan alle se og følge med i processen. Beercalc fordi det er gratis, men vi kan også vælge et andet værktøj hvis vi synes det er nødvendigt.

Tid og sted

02. oktober 2022 kl. 14:00
Islands Brygge 1

Pris og tilmeldingsfrist

Pris: 50 kr.

Tilmeld arrangement

Bliv medlem Login og tilmeld