Ølbegivenheder

Håndbryggerworkshop: Vi skal ikke hjem - vi skal videre!

Vi har nu - og med en vis succes - gennemført et fint forløb med Håndbryg, som vi kaldte "Smagen af Amager". Det er nu slut, og vi fik serveret den (ret gode) brown ale som planlagt på vores 20 års fødselsdag.
Hovedlinjerne er tænkt således
Vi mødes, og taler om hvilken øl-opskrift vi godt kunne tænke os at nå frem til, som vores bud på næste håndbryg

Kriterierne for hvad vi beslutter kan være mange, og f.eks. være disse
  • Skal det være en oprindelig dansk øltype, eller må det være en mere moderne sag?
  • Er det en over- eller undergæret øl, og hvilken gær skal vi sætte i arbejde?
  • Hvad med malten, skal den være dansk? Skal den være økologisk?
  • Humle – type, dosering
  • Smagsgivere – skal man det? Kan vi sanke noget fra øen?
Tanken er, at vi holder det på håndbrygger niveau. Altså selv laver opskriften, selv brygger og smager på et lille anlæg. Og så gentager vi til vi synes vi kan være resultatet bekendt.

I første omgang er tanken at vi begrænser os til 3-4 møder, og dermed til 2-3 prøvebryg. Hvis vi kun orker to, eller har brug for flere - så aftaler vi det. Men der skal være en slutdato, for ellers bliver vi aldrig færdige.
 
Første møde bliver 27. april
Vi mødes på Taproom Bryggen, både for at støtte op, og fordi det altid bare er hyggeligt at tale sammen over et godt glas øl.

Hvem kan så deltage?
Vi synes, at alle medlemmer kan deltage. Teoretikeren, praktikeren og den nysgerrige. Ynglingen, den erfarne og alle dem midt imellem. Det skal være interessen for projektet der er drivkraften.

Af hensyn ørenlyd begrænser vi os til maks 20 deltagere. Tilmelding er først til mølle, og der åbnes for venteliste, så vi eventuelt kan udvide.

Betaling – skal det koste noget?
Vi synes gruppen helst skal være selvfinansierende med valg og efterfølgende indkøb af råvarer. Så deler vi selvfølgelig også det færdige produkt mellem os.

Man betaler. 75 kroner per gang, og så bruger vi pengene på råvarer og evt. små-indkøb til projektet.
 
Vi arbejder i BeerCalc, så kan alle se og følge med i processen. Beercalc fordi det er gratis, men vi kan også vælge et andet værktøj hvis vi synes det er nødvendigt. Og så er det samme værktøj der skal bruges hvis vi tilmelder vores øl til DM i håndbryg - igen.

Tid og sted

27. april 2023 kl. 17:00
Egilsgade 20

Pris og tilmeldingsfrist

Pris: 75 kr.

Tilmeld arrangement

Bliv medlem Login og tilmeld