Nyheder

Nyhed

Esbjerg indstiller lokalt

Esbjerg Bryghus er indstillet til Årets Danske Bryggeri 2022 af Lokalafdeling Esbjerg


Del nyhed :

Årets danske Bryggeri 2022 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og Lokalafdeling Esbjerg har indstillet Esbjerg Bryghus.

 

Lokalafdeling Esbjergs indstilling lyder

”Esbjerg Bryghus blev grundlagt i 2020 i et samarbejde mellem Ølværket og InWaves Craftbeer med målet om at bringe det gode øl ud til alle i Esbjerg og omegn, samt at være et socialt omdrejningspunkt for alle øl-nørder/elskere.

 

På stedet er der mulighed for at nyde øl fra en af de 12 haner, hvorpå der hovedsageligt er eget brygget øl på. Men af og til har de også gæstebryg på fra både ind- og udland. De indenlandske øl er hovedsageligt fra de lokalebryggerier i omegnen.

 

Det er muligt at bestille smagninger hos dem og man kan låne ’det lille rum’ plads
til ca. 12 personer eller det lidt større lokale til ca. 20-25 personer. Stedet har en fin gårdhave hvor man kan sidde og nyde de gode øl, når vejret er til det.

 

De har afholdt indtil flere ’Tap Takeover’ med øl fra bla. West-Brew/Vestslegsvigs Bryghus. Og senest har Gamma Brewing været på besøg. Dette har også mundet ud i et collab bryg mellem Esbjerg Bryghus og Gamma Brewing.

 

Hvis man ikke er til de stærke øl, har de et mindre udvalg af øl uden alkohol (maks. 0,5 %). Der er også mulighed for en kop kaffe, hvis man har lyst til dette.

 

Hvis man ikke lige kan bestemme sig til, hvilken øl man skal smage, kan man få en lille smagsprøve inden køb. Der er mulighed for at købe et ’smagebræt’ med fire forskellige øl a ca. 15 cl.

 

Den 1. marts overtog de lokalerne ud mod gaden, og i dem har de indrettet en Ølshop med et bredt udvalg af ind- & udenlandske øl

 

I Ølshoppen kan du finde: Gaveæsker, spændende øl fra både ind- og udland, snacks, læskedrikke, alkoholfrie øl og merchandise.

 

Shoppen er en del af Esbjerg Bryghus og ofte vil man opleve at kunne finde den øl på flaske, som man tidligere har prøvet på fadøl i baren. Det er også muligt at tage øl med fra shoppen og nyde dem i bryghuset mod et lille tillæg på prisen.

 

I fbm. med ølshoppen er der også indrettet et lokale, hvor man kan afholde smagninger, det er også muligt at booke dette lokale til private fester/arrangementer.

 

Som noget nyt i deres spændende projekt med at udbrede kendskabet til det gode øl, så har de afholdt nogle ’åbne’ smagninger hvor man direkte fra gaden kan komme ind og få et foredrag om øllets historie samt smage på et lille udvalg af forskellige øltyper.

 

I 2022 var der ’Tall Ship Races’ i Esbjerg, så derfor blev Esbjerg Bryghus spurgt, om ikke de ville brygge noget øl til dette, det blev til 3 forskellige øltyper.

 

Det seneste som Esbjerg Bryghus har været initiativtagere til er Esbjerg Bryglaug, hvor man et par gange i måneden lægger lokaler til, således at de lokale håndbryggere kan mødes og diskutere alt vedr. brygning osv.

 

Dette er grunden til, at vi mener, at Esbjerg Bryghus burde være modtagere af titlen som Årets Bryggeri 2022.”

Lokalafdeling Esbjerg anbefaler

Esbjerg Pilsner: "En rigtig god tørstslukker på 4,9 %"

Årets danske Bryggeri 2022 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Stem på Årets Danske Bryggeri 2022 her
Årets Danske Bryggeri 2022
Året Danske Bryggeri
DØE Esbjerg
Esbjerg Bryghus

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere