Mikrobryggeriet BLAS indstillet af Vejle

Nyhed

Lokalafdeling Østfyn indstiller Ørbæk Bryggeri

"Spørger du en tilfældig dansker, om de kender en øl fra Fyn, vil de med stor sandsynlighed sige Fynsk Forår"


Del nyhed :

Årets danske Bryggeri 2022 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og Lokalafdeling Østfyn
har indstillet Ørbæk Bryggeri.

 

Lokalafdeling Østfyns indstilling lyder:

”Ørbæk Bryggeri var et af de bryggerier, der var med fra starten af den nye bølge af danske Bryggerier. Naturfrisk havde overtaget bryggeriet, der havde stået tomt et par år, for at producere sodavand, og beslutningen om også at brygge øl var derfor ikke svær; der var allerede udstyr der kunne bruges. Ideologien om at alle produkter skal være økologiske, tog de også med over i bryggeriet. Senere er bryggeriet udvidet betragteligt, og i dag bliver der brygget omkring 40 forskellige øl, dertil også cider, kombucha, sodavand og meget andet.”

 

”I dag er Ørbæk Bryggeri kendt over hele landet, hvor de fleste dagligvarebutikker har deres øl på hylderne. Og spørger du en tilfældig dansker, om de kender en øl fra Fyn, vil de med stor sandsynlighed sige Fynsk Forår.”

 

”De er også innovative hos Ørbæk Bryggeri. Når øllet gærer, vil man normalt lukke den overskydende CO2 ud i atmosfæren. Men hos Ørbæk Bryggeri opsamler man den CO2 og genanvender den i sine sodavand. En metode de har udviklet i samarbejde med en lokal fynsk virksomhed.”

 

”Niels og Nicolai Rømer, der ejer Naturfrisk og dermed Ørbæk bryggeri, er iværksættere. Derfor var et destilleri også på deres ønskeliste. De startede derfor Nyborg Destilleri, der fremstiller whisky, gin, akvavit, rom, vodka, likør og andet. Der er også en restaurant på destilleriet, hvor de serverer mad, øl, drinks, og andre af deres egne produkter. Enkelte produkter krydser grænsen mellem bryggeri og destilleri, som f.eks. Symbiostout, der er en blanding af en stout fra Ørbæk Bryggeri og en Kaffelikør fra Nyborg Destilleri og derefter fadlagret et par måneder, på et af Nyborg Destilleris Whiskyfade. En fantastisk øl.”

 

”De har i år genåbnet deres restaurant efter et par år med Corona. Forpagtningen er overtaget af det lokalkendte Kirk Hedegaard, der er kendt for at lave spændende mad i høj kvalitet.”

Lokalafdeling Østfyn anbefaler

Symbiostout: Stout

Årets danske Bryggeri 2022 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Stem på Årets Danske Bryggeri 2022 her
Årets Danske Bryggeri 2022 Årets Danske Bryggeri
Ørbæk Bryggeri

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere