Mikrobryggeriet BLAS indstillet af Vejle

Nyhed

Small Batch er indstillet af Odense og Bornholm

Lokalafdeling Odense opstiller en hel liste af grunde til, hvorfor de synes, Small Batch bør være Årets Danske Bryggeri 2022


Del nyhed :

Årets danske Bryggeri 2022 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og Lokalafdeling Østfyn har indstillet Ørbæk Bryggeri.

 

Lokalafdeling Odenses indstilling lyder:

”Siden den spæde start i 2015, har Small Batch Bornholm haft en dynamisk vækst. Med en stille start på Hallegaard – med et kun 80 liters bryganlæg – udvikledes der roligt men støt en række øl af høj kvalitet. Dette levede fint op til bryggeriets vision. Allerede i 2016 flyttede bryggeriet til større lokaler på havnen i Rønne. I 2018 var Small Batch-øllet blevet så populært, at øllen Dirty Dozen 5.1 – Back In Black kom med i feltet til kåringen af Årets Danske Ølnyhed.”

 

”Succesen gjorde, at brygværket blev dømt for lille og derfor investerede man i 2019 i et større og bedre et af slagsen. Samtidig flyttede bryggeriet endnu en gang, til de nuværende lokaler på Skansevej, ligeledes i Rønne. Her blev der også plads til en smagslounge, ’hvor ølentusiaster og andre, der nyder de gyldne dråber, kan smage på håndværket i hyggelige omgivelser’."

 

"Small Batch er stolte af deres størrelse, ’småt er godt’, er mottoet på bryggeriet, hvor der er plads til grundighed, kærlighed og gamle traditioner. Via fordybelse i håndværket udvikles der konstant på de klassiske øltyper.”

 

”Det bornholmske bryggeri har som mission at give forbrugeren en unik øl oplevelse, med passion, troværdighed og ærlig tilgang til håndværket. Hertil vægtes miljøbevidsthed og bæredygtighed højt. Bryggeriet har haft konsulenter til at kigge på produktion for at finde steder, hvor kunne optimeres og som eksempel er alle lysstofrør udskiftet med LED-alternativer. En investering, der har tjent sig hjem på bare tre måneder. Ligeledes opsamles vandet fra nedkølingsprocessen i rengjorte tanke, så der bruges mindre energi på opvarmning af vand.”

 

”Small Batch vil gerne vækste, men det må ikke være på kompromis af kvaliteten. Ejer Johnny Fagerlund udtaler, at bryggeriet har en målsætning om ikke at overstige en årlig produktion på 350.000 liter. Vigtigst er, at udviklingen skal være baseret på bryggeriets værdier, grundighed, autenticitet, miljøbevidsthed og bæredygtighed.”

 

”Region Fyn gjorde et scoop, da Small Batch Bornholm sagde ja tak til at tage den lange rejse til Odense i starten af oktober. Mere end 50 glade ølentusiaster fra hele Fyn nød øllet, entusiasmen og fortællingen fra en veloplagt Johnny Fagerlund.”

Odense indstiller Small Batch Bornholm bryggeri til Årets Bryggeri 2022 af følgende årsager

  • Solid kvalitet, hele vejen igennem, kvalitet frem for kvantitet
  • Bredt udvalg af både klassiske øltyper og mere eksperimenterende øl
  • Der bruges de bedste tilgængelige råvarer
  • De prioriterer kvalitet højere end omkostninger
  • Visionen var – og er stadig ­– øl af høj kvalitet
  • Fokus på bæredygtighed
  • Udførlig ingrediensliste og oplysninger om øllene på hjemmesiden
  • Bryggede en støtte øl for Ukraine, allerede få uger efter invasionen

Lokalafdeling Odense anbefaler

Coconut Vanilla Inferno: en fadlagret imperial stout

Lokalafdeling Bornholms indstilling lyder

"Et lille bryggeri der er i konstant udvikling. De leverer altid høj kvalitet og har et bredt fast sortiment."

"De har i det forgangne år brygget en eksperimentel pastry stout som ikke før er set på Bornholm."

Lokalafdeling Bornholms anbefaling

Every Day IPA

Årets danske Bryggeri 2022 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Stem på Årets Danske Bryggeri 2022 her
Årets Danske Bryggeri 2022 Årets Danske Bryggeri
Small Batch
DØE Bornholm
DØE Odense

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere