Nyheder

Nyhed

Alkoholfri fremfærd

Salget af alkoholfri øl runder 8 mio. liter i 2023.


Del nyhed :

Hvis du synes, at alkoholfri øl er overalt, så tager du ikke meget fejl. Alkoholfri øl vinder stadig mere frem, fylder flere og flere hyldemeter, og de fleste bryggerier prøver sig med deres egne varianter.

 

Der findes formentlig mere end 100 danske alkoholfri øl. For alkoholfri øl sælger. I 2023 solgte medlemmerne af Bryggeriforeningen 8,3 mio. liter alkoholfri øl, hvilket er en stigning på 11,5 %.

 

Det lyder måske ikke af meget, men det er et faktum, at alkoholfri øl har etableret sig som en vigtig kategori for mange bryggerier. Mikkellers Mikkel Bjergsø fortalte sidste år, at kategorien stod for 30 % af deres salg, og med så stor en procentdel af forretningen er en stigning på 11,5 % noget, man kan mærke.

 

Særligt i januar er der stort fokus på alkoholfri øl, fordi folk har mange gode intentioner. Rundt omkring høres der røster om, at januars afholdsfeber påvirker omsætningen hos bryggerierne, men det bekymrer ikke Bryggeriforeningen meget.

 

”Ølsalget er mindre i januar end i en gennemsnitlig måned. En væsentlig del af forklaringen på det er formentlig, at der ikke er nogen helligdage eller typiske ferieperioder i januar, som jo også er en kold måned,” skriver de i et svar til Ølentusiasten.

 

Bryggeriforeningen forventer en fortsat vækst i popularitet - også i januar. Men det vil næppe gøre januar varmere eller medføre flere helligdage og ferier.

 

”Succesen for alkoholfri øl har primært to årsager. Dels er bryggerierne blevet bedre til at brygge alkoholfri øl, som er en nydelse at drikke. Dels rammer den alkoholfri øl perfekt ned en trend, hvor det gælder om at være sund uden at gå på kompromis med kvaliteten”, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.

 

Det er især i detailhandlen, at alkoholfri øl står stærkt. 87 % af kategorien sælges således i butikker, mens restauranter og barer står for blot 13 %.

Alkoholfri

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere