Kolding elsker Stepping Stone Brewing co.

Nyhed

Årets Danske Bryggeri 2022 er fundet

Med hele otte indstillinger til Det Lille Bryggeri var de klar favorit til at vinde og løb med næsten hver tredje stemme


Del nyhed :

Når man som Det Lille Bryggeri på Midt­sjælland er indstillet som Årets Danske Bryggeri af otte lokalafdelinger i Danske Ølentusiaster, så får man automatisk en favoritværdighed. Den levede Det Lille Bryggeri fuldt ud op til. Med hele 28,7% af stemmerne sejrede René Hansens bryggeri foran bornholmske Penyllan med 10,1% af stemmerne.

 

Det Lille Bryggeri er beliggende i Bringstrup ved Ringsted på Sjælland. I 2002 åbnede brandmand Ole Hansen og hans to sønner Thomas & René Hansen ølbutikken Roskilde Øl. I 2004 fik de muligheden for at følge brygmesteren Anders Mossing Marcussen fra Andrik Mikro­brygggeri i Tølløse og kastede sig derefter ud i ølbrygningens kust hos Andrik. Deres første øl havde premiere på Fynske Øldage i oktober 2005.

 

I 2007 lejede de så Andriks brygværk og satte det op i en nedlagt smedje i Bring­strup, mens Andrik og Anders Mossing Marcussen så bryggede videre hos Det Lille Bryggeri. I 2015 overtog René bryggeriet alene og driver det i dag sammen med sin hustru. De har også åbnet Den Lille Gaardbutik i forbindelse med bryggeriet.

 

Nyt brygværk

I 2017 investerede René Hansen i et nyt italiensk produktionsanlæg og en udbygning af den gamle smedje ved siden af familiens hus på Egerupvej i Bringstrup, og den 1. november 2018 sprang pædagogen René ud som fuldtidsbrygger.

 

Stort set samtidigt etablerede René Hansen Two Heads Behind sammen med hans medhjælper Patrick Bendtsen, af den simple årsag at Patrick gerne ville deltage mere i ølprocessen og ikke kun på festivaler, hjælp på bryggeriet og så videre.

 

Højt kvalitetsniveau

Men hvad var begrundelserne for de otte lokalafdelingers indstillinger?

 

"Siden starten har de formået at holde et højt kvalitetsniveau. De har været tro mod øltyperne, men alligevel lavet deres egne spændende variationer. Det er sjældent, at man får en øl fra Det Lille Bryg­geri, som man ikke synes om, man går aldrig galt i byen, når man køber deres øl", lød det i Lokalafdeling Halsnæs’ indstilling, som blandt andet fortsatte:

"At de gør det godt, vises jo også på den måde, at brygger René Hansen i 2018 skippede sit job og siden har kunnet leve af sin brede ølproduktion og forretningen. Der er også stort mod på at prøve spændende ingredienser i øllet – lige fra kaffe og lakrids til spændende fadlagringer. Covid-19 har jo også ramt bryggeriet, men kampånden er der; man laver online smagninger, der arbejdes med andre bryggere og bryggerier, man opstiller telte så der fortsat kan komme mange besøgende, og på trods af de udfordringer, kan de nu – hvor det snart er jul – præsentere over 20 juleøl.

 

God samarbejdspartner

"Det Lille Bryggeri har i en årrække gjort sig bemærket med et meget bredt udvalg af fremragende øl. Der brygges hvert år et stort antal nye øl", lød det blandt fra Lokalafdeling Randers, som fortsatte:

"René har under coronakrisen bragt øl ud til hele landet, så bryggeriet kan overleve, og forbrugerne stadig kan få kvalitetsøl. Det er en fornøjelse at gå på indkøb på det gæstfrie bryggeri, hvor man får god og kyndig betjening. – Bryggeriet har lige fra starten været aktivt og synligt til ølarrangementer og smagninger, været gode repræsentanter for det gode øl og en god samarbejdspartner for Danske Ølentusiaster.

 

Rundet de 15 år

"Det Lille Bryggeri har rundet de 15 år, men er stadigvæk et af de mest innovative og nytænkende på den danske ølscene. Brygger René Hansen er ikke bange for at prøve nye eksperimenter, øl med nye ting i, eller øltyper han ikke har lavet før", lød det i Lokalafdeling Ringsteds indstilling, som blandt andet fortsatte:

 

"Det er vist på tide, at Det Lille Bryggeri får den hæder, som de har fortjent, og det tror jeg mange i de danske ølkredse vil give mig ret i. – Det lille Bryggeri har i en årrække gjort sig bemærket med et meget bredt udvalg af fremragende øl. Der brygges hvert år et stort antal nye øl.

 

Engagement og innovation

"Lokalafdeling Aarhus indstiller Det Lille Bryggeri som årets bryggeri, fordi de formår at have et bredt udvalg uden at det går udover kvaliteten. Til Ølfestivalen 2020 ville Det Lille Bryggeri have medbragt 50 forskellige øl, hvor de 21 af dem var nyheder", fortalte Lokalafdeling Aarhus blandt andet i deres indstilling, lige som de videre informerede.

"Bryggeriet er meget aktiv inden for belgiske stilarter, som også var den første stilart Det Lille Bryggeri begyndte med, og siden da er det blevet til 38 forskellige, som kun bliver overgået af IPA kreationerne på ikke færre end 99 forskellige over årene."

"Brygmesteren René Hansen er ikke bange for at begive sig ud på nye eventyr i ølverdenen for at jagte den bedste oplevelse til alle os øl-elskere. Det kaldes engagement og innovation.

 

Aktivt og synlig

Lokalafdeling Slagelse indstillede Det Lille Bryggeri som årets bryggeri, fordi de med René i spidsen altid har et stort udvalg af nye øl med et bredt spektrum af stilarter af høj kvalitet og formår at have et bredt udvalg uden at det går ud over kvaliteten:

"Selv efter 15 år formår René fortsat at udvikle og brygge nye øl, samtidig med, at der holdes fast i høj kvalitet og innovative øl med nye smage. Det lille Bryggeri har lige fra starten været aktivt og synligt til ølarrangementer og smagninger og støttet vores lokale afdelinger som gode repræsentanter for det gode øl og en god samarbejdspartner for Danske Ølentusiaster", sluttede lokalafdeling Slagelse.

 

Mangfoldige og mangeartede bryg

"Det Lille Bryggeri har nu i 15 år – med stor entusiasme – formået at holde innovation og især kvalitet i højsædet hos deres mangfoldige og mangeartede bryg. Højt skum for det", lød det fra Lokalafdeling Roskilde.

 

Alsidighed

"Det Lille Bryggeri indstilles for bryggerens alsidighed og trang til at prøve nye øl af. Det er en fornøjelse at smage på Renés store og velsmagende ølsortiment", var den korte begrundelse fra Lokalafdeling Frederikssund.

 

Løsninger frem for stopklodser

"Vi indstiller Det Lille Brygger for det fantastiske benarbejde René gjorde for at overleve krisen. Initiativ og virkelyst – og fantastisk øl som altid. En mand, der ser løsninger frem for stopklodser. Det Lille Bryggeri er hyggeligt og uformelt, leverer altid stor kvalitet", lød det endnu en gang fra en lokal indstilling, denne gang fra Næstved.

Årets Danske Bryggeri 2020 Årets Danske Bryggeri
Det Lille Bryggeri

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere