Nyheder

Nyhed

Belgiske åbenbaringer

Verdens mest kendte ølskribent, Michael Jackson, velsignede Danske Ølentusiaster ved en interessant og begivenhedsrig ølsmagning, hvor ølentusiasterne hørte englene synge.


Del nyhed :

Vel var det ikke et vækkelsemøde, men det var gudsbenådet belgisk øl, der blev smagt på ved ølsmagningen og foredraget med verdens førende ølskribent Michael Jackson.

 

Efter en række hektiske dage var arrangementet en kulmination for medlemmerne i Danske Ølentusiasters bestyrelse, som skiftevis havde ligget vandret i luften.

 

Mens vi ventede på, at alle skulle ankomme til den belgiske ølsmagning kunne alle ølentusiaster nyde ægte pilsner fra Böhmen. Pilsner Urquell og Budvar blev serveret som en slags aperitif til hovedmåltidet 'Belgisk ølsmagning'.

 

Velankommet kunne Danske Ølentusiasters formand Søren Houmøller stolt byde velkommen til alle fremmødte ølentusiaster, men ikke mindst øllets konge Michael Jackson.

 

Danske Ølentusiaster velsignet

Jackson kvitterede til gengæld med at anerkende Danske Ølentusiaster, som han i overført betydning velsignede.

 

Det var en veloplagt Michael Jackson, som indsigtfuld og humoristisk guidede alle de forventningsfulde ølentusiaster gennem ti klassiske og mesterlige belgiske bryg.

 

Jacksons egne ølbrikker

Allerede inden smagningen var gået igang, var der et godt salg af Michael Jacksons nye bog 'Den store ølbog', som han tålmodigt signerede.

 

Havde man ikke råd til ølbiblen, så kunne man få lidt reklame med hjem som minde om smagningen. Forlaget Munksgaard, som udgiver 'Den store ølbog', havde som reklame fået fremstillet ølbrikker, der reklamerede for bogen. Dem var der også nogle, som fik signeret.

 

Stående applaus

Knap 70 ølentusiaster var mødt op for at deltage i ølsmagningen, som vil gå over i historien som Danske Ølentusiaster første offentlige arrangement, og med publikums stående applaus til Michael Jackson var det en kanon-succes.

 

Næste arrangement er blindsmagning af sort øl i Jylland den 15. januar sammen med håndbryggerne i Brabrand, senere i marts kommer der danmarksmesterskaber i blindsmagning i samarbejde med Ølklubben Absalon.

 

Som sidegevist fik Danske Ølentusiaster også 14 nye medlemmer ved arrangementet og i skrivende stund nærmer vi os kraftigt de 200 medlemmer.

Belgisk ølsmagning med Michael Jackson

Hoegarden Wit

Drie Fontainen Gueuze

Rodenbach Grand Cru

de Koninck

Duvel

Westmalle Trippel

St. Feuillien Blonde

Orval

Chimay Bleu

Rochefort 10

Denne artikel er oprindeligt udgivet i Ølentusiasten nr. 1, som du kan læse her. 

Belgisk
Ølsmagning

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere