Nyheder

Nyhed

Bryggerifestivalen i Trondheim

Høj kvalitet, diversitet og god stemning præger øllet på Bryggerifestivalen.


Del nyhed :

Trondheim var på den anden ende i den første weekend af august. En stor madfestival, der tiltrækker i omegnen af 250.000 mennesker fra nær og fjern, skabte liv i centrum af den flotte, gamle by. Midt i disse herligheder fandt man sideløbende med madfestivalen den årlige Bryggerifestivalen, der for alvor satte gang i feststemningen. Næsten 60.000 mennesker besøgte festivalen og dens 30 udstillere over tre dage i sommer. Det var gratis at besøge festivalen, hvilket helt sikkert har tiltrukket en masse nysgerrige til festivalpladsen, der bestod af et stort hvidt telt delt i to omkranset af borde- og bænkesæt hele vejen rundt. I teltet befandt de 30 udstillere sig, heraf 27 fra Norge, og på pladsen var der en stribe madboder til dem, der ønskede at stille sulten ud over tørsten. 

 

Men selvom adgangen var gratis, var smagsprøverne det ikke. For et batteri med et smageglas på 10 cl og 10 poletter, kaldet ‘Oi!’, skal man af med 425 NOK. Vil man nøjes med færre smagsprøver, koster et glas 40 NOK og en Oi! ligeledes 40 NOK. På trods af de høje priser, strømmede godtfolk til festivalen, der havde omkring 9.000 mere igennem tælleapparaterne i forhold til 2022. Måske nogle af gæsterne gjorde som jeg, og gik frem og tilbage mellem Matfestival og Bryggerifestivalen – for adspredelsens skyld – og inflaterede tallene en smule. Men øl blev der i den grad skænket i det fyldte telt. Over de tre dage blev der skænket 150.000 smagsprøver!

 

Jeg stod for 10 af disse smagsprøver, og gjorde et forsøg på at komme godt omkring til spændende og for mig ukendte bryggerier. Jeg blev ikke skuffet, selvom jeg så kun nåede omkring 2,5 % af de omtrent 400 øl, de 30 bryggerier præsenterede over de tre dage festivalen løb over. Brygkvaliteten var i top – både hos det helt lille nanobryggeri til de store som Lervig og Nøgne Ø. Det har tidligere været mørkt øl, der har domineret, men udvalget var bredt og interessant. Fra sprøde pilsnere til bourbon fadlagret farmhouse og brett infuserede quadrupels. Der var noget for enhver smag. Så vidt det var muligt, trak bryggerne gerne til side for at få en snak om deres øl, og det var noget jeg, satte stor pris på.     

 

Der herskede en skøn stemning på festivalen, og som aftenen skred frem, blev humøret endda rigtigt højt hos de mange gæster, der fik smagt godt på sagerne. De mange borde var godt besat undervejs, hvor latter og glade miner sørgede for at sætte stemningen hos de nytilkomne. Bryggerifestivalen i Trondheim er en velskænket tre dage lang festival, der er et besøg værd.

 

Der er Bryggerifestivalen i Trondheim den 1.-3. august 2024.

 

Festival

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere