Nyheder

Nyhed

Den originale Ølentusiast

En af grundlæggerne af Danske Ølentusiaster og tidligere redaktør for ØLentusiasteN, Ole Madsen, er død efter længere tids sygdom


Del nyhed :

Der kan ikke være mange i den danske ølverden, der ikke kender Ole Madsen. Som regel med et stort smil, et ølglas i hånden, og en historie, som sikkert engang har været bragt i ØLentusiasteN, kom han rundt alle steder som en ægte ølentusiast.

 

Nu er Ole Madsen død, efter i det sidste år at have kæmpet imod ALS. Han efterlader sig hustruen Lotte og sønnen Mikkel.

 

Danske Ølentusiasters formand Klaus Rehkopff udtaler:
“En stor personlighed, og en af vores forenings grundlæggere, er gået bort. Ole Madsen efterlader et stort hul, og hans vid og entusiasme vil blive savnet. En stor tak til Ole for hans indsats for alle danske ølentusiaster.”

 

Det kunne være gået helt anderledes for Ole Madsen i den spæde start af Danske Ølentusiasters. Tjansen som redaktør for foreningens medlemsblad var en lokumsaftale mellem ham og det, der skulle blive foreningens første formand, Søren Houmøller. Den ene tog formandsposten; den anden redaktøren.

 

På Facebook skriver Søren Houmøller om hans første møde med Ole Madsen:
“Den første gang, jeg mødte Ole var i 1998, hvor han ankom til et arbejdsmøde i stifter-gruppen med et 19 liters Cornelius-fad fyldt med øl fra Haandbryggerlauget i Aarhus, transporteret hele vejen med regionaltog, s-tog og til sidst på gåben til Birkerød. For vi skulle smage, hvad ægte håndbryg var, sagde Ole”.

 

Og det var signifikant for Ole, der med sin passion og entusiasme for formidling af godt øl til danskerne var inbegrebet af foreningens motto "Godt øl til danskerne".

 

I rigtig mange år var ØLentusiasteN synonymt med Ole Madsen. Han lavede det første blad, som udkom i december 1998 – altså for præcis 25 år siden. Og i de første mange år var det hårdt – frivilligt – arbejde for Ole, som dog blev ansat i en fuldtidsstilling i 2008. Igennem 24 år som redaktør for medlemsbladet formåede Ole at føre det fra at være et hæfte på 16 sider, hvor kun to var i farve, til det magasin, det er i dag.

 

Noget, som ifølge tidligere landsformand Bo L. Jensen, har været en stor hjælp i arbejdet med DØE:

 

“Både som formand, og senere i mit arbejde på Europæisk plan, var det altid en fornøjelse at fremvise vores flotte medlemsblad. Folk var, og er stadig, meget imponerede over hvordan ølnyheder kunne præsenteres og ikke mindst selve indholdet af fagligt stof.”

 

Ole Madsens betydning for Danske Ølentusiaster og for ØLentusiasteN er uvurderlig. Han vil blive savnet.

Ølentusiasten
Ole Madsen
Æresmedlem

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere