Nyheder

Nyhed

For 250 år siden malede vi med øl

Forskere har fundet spor efter ølrester i kendte malerier fra midten af 1800-tallet.


Del nyhed :

Når man skal konservere ældre malerier er en nøglefaktor at kende til maleriets kemiske sammensætning, siger konservator ved Det Kongelige Akademi, Cecil Krarup Andersen til mediet Sciencenews.org.

 

Det er i det arbejde, at Cecil og hendes kollegaer har erfaret, at lærrederne, der rummer malerier fra Christoffer Wilhelm Eckersberg og Christen Schiellerup Købke har indeholdt gæren Saccharomyces cerevisiae samt proteiner fra kornsorterne hvede, byg, boghvede og rug. Alle materialer, der som bekendt går igen i ølproduktionen. Fundet antyder, at kunstnerne kan have brugt ølrester til at grunde deres lærreder. 

 

Ifølge Cecil Krarup Andersen viser optegnelser, at danske malere har benyttet sig af øl til at skabe blank og dekorativ maling, mens det er første gang man har fundet rester af gær og korn, når man har analyseret materialet, der har været brugt til at grunde lærrederne.

 

Holdet af konservatorer og forskere har forsøgt at genskabe grundere, og deres forsøg viser, at grundere baseret på gærrester fra ølproduktionen skaber en stabil overflade at male på, mens en grunder baseret på øl var mindre godt.

 

Hvilke øl der har været involveret i malerier og forsøg melder historien ikke noget om.

 

Studie: science.org

Forskning

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere