Forside

Nyhed

Kolding Gårdbryggeri indstillet til Årets Danske Bryggeri 2024

Lokalafdeling Haderslev indstiller Kolding Gårdbryggeri til Årets Danske Bryggeri 2024 for deres ambitioner og spændende øl


Del nyhed :

Lokalafdeling Haderslev har indstillet Kolding Gårdbryggeri til prisen som Årets Danske Bryggeri 2024. Dette familiedrevne mikrobryggeri, beliggende på den historiske Sandholm gård ved Kolding, har imponeret både med deres håndværk og deres ambitioner om bæredygtighed og selvforsyning.

 

Kolding Gårdbryggeri har i løbet af de sidste år gjort sig bemærket ved deres mål om at være selvforsynende med egne malttyper. I øjeblikket producerer de selv pilsnermalt, der er lavet af økologisk Evergreen byg under nøje overvågning af gårdens tidligere ejer, Per Grønbæk. Denne tilgang afspejler en dyb forankring i de lokale traditioner, hvor gårde bryggede deres eget øl baseret på gårdens egne råvarer. Denne drøm om selvforsyning vidner om deres dedikation til økologisk produktion og bæredygtighed.

 

Lokalafdeling Haderslev indstiller og anbefaler

Blandt Kolding Gårdbryggeris mange spændende øl mener Lokalafdeling Haderslev, at især Amarone Project 7% skiller sig særligt ud. Denne unikke saison er brygget på bryggeriets egen malt og Nelson Sauvin humle, og derefter lagret i 100 dage på Amarone-tønder fra Vogadori. Øllen er aftappet på halve Amarone-flasker, hvilket giver den et eksklusivt og sofistikeret præg. Amarone Project 7 er et fremragende eksempel på bryggeriets evne til at kombinere innovative brygmetoder med en respekt for de traditionelle øltyper. Lokalafdeling Haderslev anbefaler også bryggeriets pilsner, IPA, hvedeøl, stout og brown ale og over til spændende sæsonøl som “Julenat” og “Klosterkvarterets øl”.

 

Et bryggeri med en historisk forankring

Kolding Gårdbryggeri har rødder, der går dybt tilbage i tiden. Sandholm-gården har været i familien Grønbæks eje siden 1925, og kan spores helt tilbage til 1600-tallet, da den hørte under Kolding Hus. I 2022 gennemgik bryggeriet et generationsskifte, hvor Signe og hendes mand René overtog gården fra Signes forældre, Per og Gitte. Sammen med søsteren Nanna udviklede de idéen om at skabe Kolding Gårdbryggeri, og i dag er de i fuld gang med at videreføre familiens stolte traditioner med nye innovative tiltag.

 

Hvem bliver Årets Danske Bryggeri 2024?

Med Lokalafdeling Haderslevs indstilling er Kolding Gårdbryggeri nu en af kandidaterne til at blive Årets Danske Bryggeri 2024. Afstemningen foregår blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november, og vinderen vil blive offentliggjort i december. Kun bryggerier, der er indstillet af en af foreningens 49 lokalafdelinger, har mulighed for at vinde denne ærefulde pris.

Årets Danske Bryggeri 2024
Årets Danske Bryggeri
Kolding Gårbryggeri
LKA Haderslev

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere