Nyheder

Nyhed

Nu peger pilen nedaf

Høje omkostninger betyder, at vi for første gang siden årtusindeskiftet oplever, at der er færre danske bryggerier.


Del nyhed :

 

 

 

I de spæde år efter stiftelsen af Danske Ølentusiaster ekspanderede den danske ølbranche markant. Det har den faktisk gjort lige siden, indtil sidste år, hvor man for første gang siden årtusindeskiftet har oplevet, at der var færre bryggerier end året før. I 2023 var der 237 danske bryggerier, hvilket er 24 færre end i 2022, viser en optælling foretaget af Bryggeriforeningen. 

 

Der er stadig stor lyst og interesse for at brygge godt øl ude i landet, men store omkostninger betyder, at flere bryggerier end normalt har set sig nødsaget til at dreje nøglen om. Bryggeriforeningens direktør forklarer:

 

”Bryggerierne er presset af høje priser på både malt, humle, flasker, dåser og energi. Det har desværre fået især mindre bryggerier til at give op, og det er foruroligende, at et stigende antal af vores medlemmer kalkulerer med risikoen for at måtte lukke. For rigtigt mange af de danske bryggerier har hjemme i mindre bysamfund, hvor de bidrager betydeligt til både jobskabelse, turisme og sammenhængskraft”, siger Nick Hækkerup

 

Det største fald i antallet af bryggerier er sket i Østjylland samt Midt- og Vestjylland, men også Storkøbenhavn og Region Sjælland har været hårdt ramt. Til gengæld kan vi glæde os over, at Nordjylland og Syd- og Sønderjylland har oplevet en fremgang i antallet af bryggerier. 

 

Bryggerier

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere