Nyheder

Nyhed

#metoo når ølbranchen

Dry & Bitter's direktør trækker sig efter en række anklager er fremsat mod ham på en Instagram-profil.


Del nyhed :

Over den sidste uge er #metoo for alvor kommet til den internationale ølbranche efter Instagram-profilen @ratmagnet har bragt en række historier om utilstedelig adfærd over for både kvinder og mænd begået af bryggere, bartendere og andre i aktører i ølverden.


 

En af dem, som nævnes flere gange, er Dry & Bitters grundlægger og direktør Søren Parker Wagner. Det fik i første omgang Dry & Bitter til at give ham orlov, indtil det havde været muligt at undersøge sagen nærmere. Men i går har Søren Parker Wagner selv valgt at trække sig som direktør for at give plads til det, som det virkeligt handler om – øllet.
 


 

Sagen startede for en uge siden, da produktionsmanager for Notch Brewing i Massachusetts Brienne Allan, var træt af ikke at blive anset som kompetent, bare fordi hun er kvinde. Det fik hende til at lave et opslag på Instagram, hvor hun spurgte, om andre kunne relatere, hvilket fik hendes indbakke til at bugne med historier fra hovedsageligt kvinder, der følte sig udsat for grænseoverskridende adfærd.


Fra det ene øjeblik til det andet havde jeg 100 beskeder i min indbakke, og lige meget hvor mange jeg har besvaret, så kan jeg ikke få den under 100.
- Brienne Allen

Brienne Allen siger til Good Beer Hunting: "Fra det ene øjeblik til det andet havde jeg 100 beskeder i min indbakke, og lige meget hvor mange jeg har besvaret, så kan jeg ikke få den under 100." Allen har så delt disse historier anonymt på hendes profil, og der bliver ved med at komme flere til.


 

Historierne på profilen fremsat imod mennesker fra hele verden rangerer fra grænseoverskridende kommentarer fra kollegaer, spørgsmål til kvindelige bryggere om hvem de har sex med, siden de deltager på ølfestivaler og over til beskrivelser af voldtægt og trusler. Og Allens profil, der indtil i sidste uge have ca. 2000 følgere, er nu oppe på næsten 40.000.


 

Det har allerede fået konsekvenser for flere navngivne personer, som enten er tvunget til at træde tilbage eller selv er gået. En af dem er altså Søren Parker Wagner, hvis opsigelsesbrev er blevet delt på Dry & Bitter’s sociale medier. Her skriver han blandt andet:


 


“At læse disse fortællinger har gjort et stort indtryk på mig og har fået mig til at indse, at jeg har gjort nogle kvinder meget ukomfortabel med min adfærd, hvilket er noget, jeg inderligt fortryder og er meget undskyldende overfor.”


 

“Alle disse historier, som Brienne Allen har delt, viser mange underliggende problemer, når det kommer til adfærd, sexism, ableism og generel dårlig adfærd i hele ølindustrien.”

Du kan læse mere om den furore, som Instagram-profilen har skabt her

Sweeping Accusations of Sexism, Assault Rock the Craft Beer Industry

Judgment Day - Outpouring of Beer Industry Sexual Abuse Allegations on Instagram Spars Questions of Guild, Innocence, and Legal Vulnerability

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere