Nyheder

Nyhed

Øl-touren ruller for trettende gang

Syd- og Sønderjylland får igen besøg af et tour-felt, der dog denne gang består af tørstige ølentusiaster, der cykler rundt for at smage på Danmark.


Del nyhed :

For trettende gang indtager Tour de Bière-feltet de danske sommerveje i slutningen af juni. Rytterne er dog ikke, som i den franske pendant; Tour de France. Gennemsnitsvægten er højere, cykeltyperne anderledes og dåbsattesterne ældre. Og så er feltet nemt at kende: Trøjerne er kropsnære og grønne, mens cyklerne spænder typisk fra almindelige hverdagscykler, over racere til specialcykler. Årets tour løber over otte etaper uden hviledage, og de 34 ryttere tilbagelægger i alt 610 kilometer, 33 bryggerier og andre gode ølsteder.

 

”Vi er superglade for, at vi i år kan tage på den trettende øl-tour," siger Susan Herlufsen, der i år er holdleder for feltet. "Det bliver helt sikkert hårdt at tilbagelægge de mange kilometer, men guleroden er de mange herlige, danske øl, som smager lidt ekstra godt efter en lang cykeltur."

 

Etapeløbet Tour de Bière er et cykelløb for og af Danske Ølentusiaster. Startskuddet til
årets udgave af løbet lyder lørdag den 24. juni på Ribe Station. Derefter cykler feltet igennem Syd- og Sønderjylland samt den vestlige del af Fyn. Under touren besøges 33 bryggerier og andre spændende ølsteder.

Den første udgave af Tour de Bière blev gennemført i 2010. Siden har løbet været gennemført hvert år, dog med corona-pause i 2020. Målet med touren er udover at promovere det gode danske øl i høj grad socialt sammenhold og hygge. Ved hvert stop undervejs vil et højtrungende "Højt Skum" lyde gennem landskabet.

Se mere om Tour de Bière her
Tour de Bière
cykelløb

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere