Nyheder

Nyhed

Pant-app lever måske ikke op til GDPR-reglerne

Hvilke oplysninger den nye pant-app har lov til at indhente om dig skal nu undersøges


Del nyhed :

Datatilsynet har mandag offentliggjort, at de har indledt en undersøgelse mod Dansk Retursystem for at afklare, om appen ”Pant” lever op til gældende regler. Appen er nødvendig i seks af de 11 pantstationer, der findes rundt om i landet.

 

For en uge siden blev Danske Ølentusiaster opmærksom på, at der kunne være tvivl om, hvorvidt alle indhentede informationer faktisk var nødvendige for, at Pant-appen kan opfylde sit formål.

 

Danske Ølentusiaster bakker fuldt ud op om Dansk Retursystems formål, og at der skal genbruges og genanvendes så meget som muligt. Men det er klart, at forbrugerne skal sikres mod ulovlig dataindsamling og muligt misbrug af indsamlede oplysninger.

 

Danske Ølentusiaster ser derfor frem til, at Datatilsynets undersøgelse kan afklare de spørgsmål, som vi stadig mener er uafklarede.

 

Landsformand Klaus Rehkopff udtaler:
”Danske Ølentusiaster har allerede i sidste uge rettet henvendelse til Dansk Retursystem, for at få en afklaring i forhold til nogle af de oplysninger Pant-appen indhenter. Dansk Retursystem har sendt os forklaring på, hvorfor de mener at de indhentede oplysninger er relevante, men vi mener ikke, at svaret har belyst fuldt ud, hvorfor nogle oplysninger er nødvendige.

 

Det er klart, at vi nu vil følge sagen tæt, og vi forventer, at Datatilsynets tiltag vil kunne belyse de uafklarede spørgsmål, som vi sidder tilbage med. ”

 

Danske Ølentusiaster er repræsenteret i Kontaktudvalget for Dansk Retursystem, og har dermed været vidende om, at appen var på vej, men har ikke været involveret i udviklingen af appen, der blev introduceret i maj.

 

Læs Datatilsynets presseinformation her
Dansk Retursystem Pant

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere