Rekordmange bryggerier i Danmark

Nyhed

Pilsneren må vige for andre stilarter

Salget af pilsnerøl er på vej tilbage viser seneste opgørelse fra Bryggeriforeningens medlemmer. Den største konkurrent er Vienna Lager, eller Classic om man vil, der de seneste to år er gået frem med 21 procent.


Del nyhed :

De danske ølnydere drikker i stigende grad Vienna Lager, der vinder markedsandele fra det traditionelle pilsnerøl. Siden 2020 er salget af den mørke og søde lagerøl gået frem med 21 %, viser en opgørelse fra Bryggeriforeningen. I 2020 blev der solgt 66,1 millioner liter “Classic” og det tal nåede altså hele 80 millioner liter i 2022.

 

Fremgangen i salget kommer blandt andet fra en tilbagegang for pilsneren, der dog stadig er danskernes absolutte favorit. Hele 58,7 % af de øl, danskerne købte af foreningens medlemmer, er da også pilsnerøl. 

 

Til glæde for Danske Ølentusiaster viser tallene dog også en støt fremgang i salget af andre øltyper, hvor især India Pale Ale og Hvedeøl vinder frem. Begge stilarter har fordoblet salget siden 2020. Der er dog stadig lang vej op til de undergærede favoritter, da IPA og Hvedeøl kun står for 5 % af det samlede salg.

 

“Danske Ølentusiaster ønsker et bredt udvalg af øltyper og nyheden om, at danskerne i stigende grad nyder andre øl end pilsneren, er godt nyt for det danske ølmarked. Vi forventer, at især IPA – men også andre varianter – vil udfordre pilsneren yderligere de kommende år,” siger formand for Danske Ølentusiaster Klaus Rehkopff.

 

Opgørelsen viser en generel stigning i ølsalget blandt Bryggeriforeningens medlemmer på hele 7,4 % i perioden 2020 til 2022. Bryggeriforeningen fortæller dog, at tallet må tilskrives en nedgang i grænsesalget under corona-krisen.

Nyhed
Pilsner
Bryggeriforeningen
Stilarter

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere