15 år med smagen af dansk landbrug

Nyhed

Restaurant Palægade optages i ny ølguide

Godt håndværk, værtsskab og ikke mindst øl ligger til grund for restaurantens optagelse i Danske Ølentusiasters nye ølguide.


Del nyhed :

Med et formål at finde landets bedste oplevelser med øl og mad har Danske Ølentusiaster søsat en ny ølguide, som skal gøre vejen til gode oplevelser med mad og øl kort. Det kan være en udfordring for ølglade madinteresserede at finde oplevelser, hvor øl og mad går op i en højere enhed, men Ølguidens udsendte fandt netop en sådan restaurant på Palægade nær Kongens Nytorv i København.

 

- Restaurant Palægade er en af landets mest velrenommerede frokostrestauranter, og her er det ikke en skam at servere vin til smørrebrød, men i stedet en dyd. Vi oplever dog at både til frokost og aften, at de formår at lave en udsøgt ølmenu ud fra et velkurateret dansk ølkort. Med et dygtigt personale og en skarp menu viser Restaurant Palægade, at det gode øl fortjener en ligeværdig plads med vinen på menukortet, også når man er Michelin-anbefalet, siger Kasper Mundt-Nielsen fra Danske Ølentusiaster.

 

Restaurant Palægade genåbnede i 2021 efter at have været udsat for en ødelæggende brand i 2020. Som en del af genåbningen strammede restauranten konceptet fortæller Palægades frokostformand Gustav Vilholm:

 

- Vi har nærmest to forretninger i én, med vores frokost- og aftenrestaurant. De to restauranter ville vi gerne have til at nærme sig hinanden, og det skulle blandt andet ske med en opdatering af øl- og vinkort. Med hensyn til øllet havde vi også et fint ølkort før, men der var ikke brugt så meget energi bag udvælgelsen af, hvilke øl vi skulle servere. Vi testede derfor et hav af øl fra hele landet med henblik på at lave et nøje gennemtænkt og spændende ølkort. Vi vil gerne have, at når der kommer en ølentusiast, så skal entusiasten føle sig rolig, og de må gerne tænke over udvalget og spørge ind til, hvorfor vi ikke har den og den øl. For så ved jeg, at jeg har vækket nysgerrigheden i ølentusiasten.

 

Palægade bliver optaget i Danske Ølentusiasters nye ølguide for en stor oplevelse med gode danske øl sat til en skarp og gennemført menu. At udvalget udelukkende består af danske øl, er ikke et tilfælde for restauranten, der har mange internationale gæster.

 

- Vi er først og fremmest en dansk smørrebrødsrestaurant, og vi vil gerne vise, hvad vi kan med de gode danske produkter her i Danmark. Der findes meget lækkert øl i eksempelvis Belgien, men når vi fokuserer på det danske øl, er det med til at holde os til ilden og sikre et godt og præcist ølkort, siger Gustav Vilholm.
 
Medlemmer af Danske Ølentusiaster kan læse mere om øl på Restaurant Palægade i den nye udgave af ØLentusiasteN, som kan læses her.

 

Om Ølguide

Danske Ølentusiasters ølguide blev stiftet i 2022 med formålet at fremhæve de store oplevelser med øl og mad på landets restauranter. Ølguidens anmeldere bedømmer restauranterne og deres ølkort ud fra nedenstående kriterier. Ikke alle kriterier skal opfyldes for at kvalificere sig til optagelse i Ølguiden, men kriterierne skal alle afvejes i anmeldelse og beskrivelse af spisestedet.

 

  • Restauranten skal være værd at køre efter. Et godt ølkort kan ikke redde et dårligt køkken, men et sublimt ølkort kan måske redde et middelmådigt.
  • Menuen skal ikke nødvendigvis være lavet til øllet, men der skal være solide argumenter for valget af øl, der sættes til maden.
  • Personalet skal kunne anbefale øl til maden og forklare hvorfor denne pairing anbefales.
  • Der skal være taget et bevidst valg om det øl, der serveres på restauranten.
  • Det vægtes, at øl opbevares og serveres tilfredsstillende i passende glas og ved de rette temperaturer.
Ølguide Mad & Øl

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere