Herslev Bryghus indstilles blandt andet for deres naturøl og særlige interesse for øl og mad, lyder det fra lokalafdelingen i Roskilde.
“Sæsonerne præger menukortet, lokale råvarer prioriteres, smagen er ærlig, grøntsagerne i højsædet, kød bruges med omtanke, økologi og bæredygtighed tænkes ind i alt, kokkene er fulde af kærlighed, og så producerer de øl, der passer særdeles godt sammen med mad,” opremser lokalafdelingen i deres indstilling.
Samtidig har bryghuset åbnet et unikt mødested for møder, konferencer og private fester med plads til over 100 personer. Senest har de afviklet en to-dages festival i samarbejde med GAFFA på bryghuset.
Adspurgt, om lokalafdelingen kan anbefale en øl, bliver det straks svært, for der er mange at vælge imellem. For eksempel deres nye fadlagrede serie, der inkluderer ‘Sour Cherry Blend’, ‘Sour Thistle og ‘Wild Fermented Damson Plum: Blend of 3 Barrels’. Men også deres ‘Mark’-serie fremhæves, herunder ‘Hø’, ‘Æble’ og ‘Kirsebær’.
Årets danske Bryggeri 2023 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.