Forside

Nyhed

Vær med til at kåre Danmarks bedste alkoholfri øl

Danmarks bedste alkoholfri øl skal findes i Tivoli den 18. maj


Del nyhed :

Hvordan smager kongerigets bedste alkoholfri øl? Det havde hele 21 forskellige bryggerier fra hele landet 42 forskellige bud på. De 42 alkoholfri øl, blev forleden blindsmagt af et uvildigt dommerpanel bestående af uddannede øldommere fra Foreningen Danske Øldommere, som efter flere timers smagen, gurglen og debatteren kunne kåre de otte bedste og dermed finalisterne i det kommende DM i Alkoholfri Øl, som løber af stablen ved Tivoli Food Festival i samarbejde med Danske Ølentusiaster lørdag den 18. maj. 

Men det er ikke kun professionelle dommere, der skal finde frem til den bedste danske alkoholfri øl. Du kan nemlig også blive en del af det dommerpanel, der skal afgøre, hvilken alkoholfri øl, der er Danmarks Bedste Alkoholfri Øl 2024.

Lørdag den 18. maj skal vi nemlig sammen blindsmage os igennem de otte bedste danske alkoholfri øl, der har fundet vej til finalen.

Det samlede finalefelt kommer fra så forskellige bryggerier som: Anarkist Brewery, Ørbæk Bryggeri, Royal Unibrew, Bryggeriet Skands, Svaneke Bryghus, Bryggeriet Frejdahl, Hornbeer og Klosterbryggeriet - altså en bred pallette af øl fra både store og små bryggerier fra hele landet.

Per Bendixen fra Danske Øldommere, var en af de dommere, som smagte sig frem til de otte finalister. Han siger om bedømmelsen:
“Vi har bedømt ud fra kriterierne, der lyder, at øllet skal smage af øl. Det er jo alkoholfri øl og ikke alkoholfri drik. Det har elimineret nogle rigtigt fine frugtdrikke, som smagte godt, men ikke af øl. Øllet skal så vidt det er muligt skjule, at det er alkoholfri øl, og derfor ikke have denne søde fornemmelse af urt, som nogle alkoholfri øl har. Øllet skal heller ikke kompensere for den manglende alkohol med for meget humle, da oplevelsen bliver ubalanceret og astringent. Med andre ord, skal øllet smage godt og harmonisk.”  

Non-alkoholisk medvind
Alkoholfri øl har medvind i disse år. Salget af de alkoholfri varianter er mangedoblet de seneste år, og det er der god grund til. Hvor alkoholfri øl tidligere kun kunne fås i ganske få varianter – ofte uden så megen smag - fås de i dag i et utal af varianter, som seriøse ølbryggere har gjort sig umage med. Det er altså blevet mere velsmagende at slippe for tømmermændene eller at skulle køre hjem efter en frokost.

Den udvikling hylder Tivoli og Danske Ølentusiaster ved at afholde det første DM i alkoholfri øl - en kåring som altså står mellem otte yderst skarpe kombattanter.

Kasper Mundt-Nielsen fra Danske Ølentusiaster, som er medarrangør af konkurrencen siger:
“Niveauet blandt alkoholfrit øl er steget markant de senere år, og det samme er udvalget, og der har været stor opbakning til DM i Alkoholfri Øl blandt bryggerierne, der har indleveret 42 øl fordelt over ti forskellige stilarter, dog med IPA og pale ale som de dominerende øltyper. Det er disse stilarter, der har været længst fremme på markedet for alkoholfrit øl, og det er naturligt, at de dominerer konkurrencen, men jeg spår, at vi vil se endnu flere pilsnerøl og frugtøl – måske endda også noget helt mørkt øl – allerede i næste års konkurrence. Øl er og bliver en vigtig del af den danske kultur, alkohol eller ej, og med Danmarksmesterskabet i Alkoholfri Øl vil vi vise hvor langt alkoholfrit øl er kommet i sine bestræbelser på at være en fuldgod erstatning til den konventionelle øl.”  

Det er vært og ølentusiast Anders Mundelin, der styrer slagets gang i det store finaleevent, der afholdes på plænen i Tivoli. Her fungerer publikum som den femte dommer i et dommerpanel bestående af Carsten Berthelsen, forfatter og ølekspert, Carsten Holløse, formand for danske øldommere, Anne-Mette Meyer Pedersen, forhenværende landsformand i Danske Ølentusiaster og Peter Ingemann, kendt fra blandt andet TV-programmet "Størst".


Køb din billet her for at sikre din plads i dommerpanelet:
https://lnkd.in/dDzC3qtG

Pris: 50 kr.

Bemærk venligst, at entré til Tivoli ikke er inkluderet i prisen.
Arrangementet finder sted i Fællesteltet på Plænen.

NAB
alkoholfri
alkoholfri øl

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere