Smag på fremtiden: Ølfestival 2024 i København

Nyhed

Velsmagende succes

Ølfestival 2001 – drømmen der blev til virkelig, da frivillige kræfter i Danske Ølentusiaster efter 1 1/2 års hårdt arbejde kunne slå dørerne op


Del nyhed :

Vi var i gang at med realisere en drøm – det var ikke længere en fjern og flyvsk tanke. Nu var der ingen vej tilbage. Det gik op for os ved pressemødet om formiddagen fredag den 27. april – det var nu vi skulle bevise, at vi godt kunne gøre drømmen til virkelighed.

 

Derfor var det også med en blanding af stolthed og ulidelig spænding, at vi stod foran Remisen ved middagstid, mens de lokale skolebørn spillede badminton inde i hallen. Ventetiden blev kort, for inden længe kom de første leverandører med mandskabsvogne og lagercontainer, vi skulle hente festivalglas, festivalguider og meget, meget mere, og inden vi fik set os om, kom Danstand, der på aftalt rekordtid satte alle standene op inde i Remisen.

 

Imens havde vi fået leveret kildevand i store mængder og talt med de første utålmodige udstillere, der trippede for at komme ind og gå i gang.

 

Som Jeppe i baronens seng

Hele fredag aften summede det af hektisk aktivitet – lastbiler kørte ind og ud, folk knoklede og slæbte øl, fadølsanlæg, køleskabe ud af lastbilerne og ind på standene. Da natten faldt på, gik jeg rundt inde i Remisen med den samme følelse som Jeppe, da han vågnede i Baronens seng – drømmer jeg stadig, eller er jeg vågen.

 

Jeg var vågen, og nu stod det hele her – klar til at gæsterne kom om mindre end 10 timer – men i det øjeblik var det så inderligt ligegyldigt, om der kom en eneste gæst, for jeg nød bare, at det var lykkedes at få det hele til at gå op i en højere enhed, for 1 1⁄2 års arbejde var realiseret – drømmen var ikke længere en drøm – og en forræderisk tåre krøb frem i øjenkrogen.

 

Ølfestival 2023

Vi glæder os til den kommende weekend, hvor vi igen holder Ølfestival. Denne gang i Lokomotivværkstedet i København.

 

Læs mere og køb billet her

Nu kunne det ikke gå galt, da vi lørdag formiddag gjorde det sidste klar, og de sidste udstillere kom på plads. Klokken tikkede hastigt mod klokken 10.00, og på slaget åbnede vi dørene til den største og mest velsmagne succes i foreningens historie.

 

De næste 34 timer, indtil festivalen lukkede søndag aften kl. 20, vil for altid være printet ind på nethinden, og da det hele sluttede med stående klapsalver fra udstillere og gæster var det højdepunktet – intet kunne slå den følelse af stolthed og anerkendelse, som alle der har været med til at arrangere dette følte netop i det øjeblik.

 

Igen blev der arbejdet hårdt til langt ud på natten, og efter få timers søvn var den hårde kerne klar igen mandag formiddag til at få klaret de sidste timers arbejde, og det hele sluttede som det startede – med lokale skolebørn, der spillede badminton.

Festivalens perspektiv: En historisk begivenhed

Danmarks mest velsmagende oplevelse – store ord for en debutant, men de holdt stik.

 

Da vi første gang i foreningens historie holdt ølfestival i Remisen på Østerbro, var det resultatet af lang tids hårdt arbejde og endnu længere tids ambitioner og ønsker.

 

Ønsket om en ølfestival er ældre end selve foreningen og en af grundårsagerne til stiftelsen i 1998.

 

Årsagerne er lige så simple, som de er rigtige:

  • et ønske om at give forbrugerne mulighed for at prøve øllets store spændvidde under ét tag.
  • at give ølkulturen i Danmark et løft i den rigtige retning.
  • at styrke øl som en alsidig oplevelse af høj kvalitet.

Disse begrundelser står øverst på det arbejdsnotat af 19. december 1999, der i det næste 1 1⁄2 år skulle danne grundlag for arbejdet med ølfestivalen, og i dag kan vi konstatere, at det var de rigtige mål, og at vi nåede dem alle sammen, endda i første forsøg.

 

Højnet bevidsthed

Ølfestivalen har uomtvisteligt givet forbrugerne mulighed for at stifte kendskab til nye og ukendte sider af øllets verden. At det har været med til at højne bevidstheden omkring det gode øl, kan direkte aflæses i vores eksplosive medlemsvækst efter festivalen, i de mange artikler om øl der efterhånden er hver uge i en de landsdækkende aviser og ikke mindst de mange øl-arrangementer, der finder sted landet over uanset om de er arrangeret af os eller andre med samme ønske – at fremme det gode øl.

 

Måske overreagerer jeg men for mig betyder det, at budskabet om, at øl er andet og om mere end det normale pilsnerspektrum er ved at blive godt og grundigt rodfæstet hos forbrugere, journalister og andet godtfolk.

 

Derfor fortsætter vi det gode arbejde ved at holde to festivaler næste år, én i København i april/maj og én i Århus i august/september.

 

Vi skal vedblive med at give forbrugerne denne enestående mulighed for at øge kendskabet til godt øl og derved forsøge at ændre ølkulturen, så den bliver mere nuanceret, end den traditionelt har været. Så perspektivet i festivalen er ligetil – højne ølkulturen.

Flere billeder og artikler om Ølfestival 2001 kan læses i Ølentusiasten nr. 11, hvor denne artikel oprindelig er fra.

Ølfestival DØE

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere