Kommentar: Hvorfor stiger mit kontingent?

Nyhed

Vi tester forårsøl og påskebryg

Til forårets frokostborde hører et godt glas øl.


Del nyhed :

Påskebryg er en traditionsrig øl, der ofte brygges med en fyldig krop og en højere alkoholprocent, hvilket giver øllen varmende og rig karakter. Men selvom påskeøllet traditionelt er en stærk øl, er der faktisk stor variation i, hvordan bryggerierne vælger at definere og brygge deres påskeøl.

 

Vi har allieret os med to smagsdommere og bringer her en test af otte påskeøl, der har en bred tilgængelighed på det markedet. Dommerne oplever en stor forskel i aroma, smag og karakter i de forskellige øl, som spænder over både under- og overgærede øl.

 

Testens to dommere er:

Thomas Bennekov, Kellneruddannet og indehaver af Fadølsforsyningen Nordsjælland.

Niklas Scharnowsky Dietz, en del af beerbloggers.dk og blogger under navnet Copenhagen Beer Traveller.

 

Sådan gjorde vi

Øllene er testet blindt. Det vil sige, at dommerne ikke vidste hvilke øl der var valgt til dagens test og ej heller hvilke øl de smagte på undervejs, udover at de alle faldt ind under kategorierne forårs- eller påskebryg.

Dommerne kunne give øllene fra 1 til 5 point - også i halve.

Smagningen blev forestået af Ølentusiastens redaktør, der sikrede at alt gik til som det sig hør og bør.

 

Jacobsen - Påske Pale Ale

Pale Ale 5,5 % ABV

 

Thomas Bennekov

Flot, klar og gylden farve. Ikke super meget skum. Dufter lidt af kiks. En udefinerbar sødme, som bare slutter ud i en bitter finish.

 

1,5 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Næsten en kulør som rav. Dufter af sødt brød. Øllet har ikke meget krop og det er som om, at den duft, der er, ikke kommer med i smagen. Slutter bittert. En ubehagelig snert af grøntsager i aromaen.

 

1,5 / 5

 

To Øl - Brokilde Yeaster

Saison 6 % ABV

 

Thomas Bennekov

Flot kulør og dufter mega interessant. Jeg er normalt ikke til koriander, men det er super behageligt i denne øl. Tør finish og har syre som en saison. Ufiltreret. Der er også en klar duft og smag af citrusfrugter, blandt andet appelsin. Der er noget sødme først i øllet. Kilder godt på siden af tungen.

 

4 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Det er noget saison det her. Øllet dufter dejligt krydret. Peber og krydderier, koriander. Estere. Flot gylden og hazy. Lav, men livlig skum. Det er noget af en smagsoplevelse. En god øl, som starter med sødme og slutter tørt.

 

4 / 5

 

Fanø Bryghus - Fanø Forår

Helles Bock 6,5 % ABV

 

Thomas Bennekov

Lugter af æg og svovl. Kan ikke finde maltnoter gennem aromaen. Der er karamel og en anelse lakrids samt tørrede stenfrugter i smagen. Der er brugt mørkere malte. Karamel. Udseende og smag hænger sammen, men jeg synes duften er off.

 

1,5 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Det dufter sødt og af dåsemajs. Klare noter af karamel. Jeg får tørret frugt. Kuløren er orange hen mod rav. Den er ensidig og spiller ikke på mange tangenter, hverken i smag eller duft.

 

2 / 5

 

Ørbæk Bryggeri - Fynsk Påske

New England IPA 5,8 % ABV

 

Thomas Bennekov

Dejlig krydret duft. Der er noget krydderurt. Flot farve - lidt lys, hazy rav. Sødmefuld krop og en smag af kiks. Den kan man drikke mange af uden at blive ked af. Florale humlenoter taler for en engelsk ale, men det er ikke en klassisk engelsk IPA. God farve og god øl.

 

4 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Blomstret aroma og noget citrus. Det er en påske-IPA. Lys og hazy. Den gør ingen fortræd; den er behagelig. Humlen er lidt krydret og blomstret. Dejlig mundfylde. Lidt old school engelsk IPA i udtrykket, men kun med sødmen. Den er ikke super bitter. Meget fin maltkarakter og humlen floral. Den er ikke så tropisk. Den spiller meget på sin malt og sin sødme. Friskere og lettere, end en tung engelsk øl. Godt tilfreds.

 

3,5 / 5

 

Willemoes - Påskebryg

Lager 6,5 % ABV

 

Thomas Bennekov

Flot lys og ravgylden øl. Det der snyder mig, er at når jeg dufter den har den krydrede noter fra en pilsner, men farven er der ikke og den er for sød til at være en pilsner. Den smager godt, jeg kan lide den. Humlebitter finish, der bider lidt. Interessant. Kunne være en guldøl. En højstyrket pilsner. Den fylder i munden. Den er både sød og er krydret i smag og eftersmag. Potent.

 

4 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Flot blivende hvid skumkrone. Umiddelbar sødme fra noget kiks. Den er meget krydret i næsen og det er næsten som en saison, men den er alt for sød og med for meget kiks til at være en saison. Der er smæk på den, for en lys lagerøl. Den har godt med mundfylde og er ikke så crisp som en pilsner. Bestemt et dejligt glas øl.

 

4 / 5

 

Godt Bryg - Albani Paaske Bryg

Bock 5,1 % ABV

 

Thomas Bennekov

Ravkulør, fin skum, der bliver. Noter af karamel. Noget kiks og lysristet toastbrød. Abrikos eller fersken. Stenfrugter. Fornemmer gæren. Tyndbenet øl selvom det er malten der bærer den. Ingen eftersmag. Kort fornemmelse.

 

2,5 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Noter af karamel og en udtalt sødme, både i smag og duft. Kandiseret æble. Søde frugtige noter. Der er ikke megen bitterhed. Sjov duft. Det er OK. Det er let, men har noget kant. Det er ikke ideforladt, men bare…

 

3 / 5

 

Herslev - Økologisk Påskebryg

Pale Ale 6 % ABV

 

Thomas Bennekov

En skarp duft. Fint skum, der i et omfang bliver liggende. Engelsk IPA tænker jeg. Den er både sød og bitter. Ikke særlig balanceret. En klar, dominerende duft af noget udefineret skarpt, som dominerer den let toastede maltbund. Under de skarpe dufte er der maltnoter. For megen bitterhed i eftersmagen.

 

2,5 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Dufter af tandpasta og pebermynte. En skarp duft. Flot ravkulør. Gylden. Mærkelig jordet eftersmag. Meget sød. Let metallisk og skarp. Jeg kan ikke finde ud af hvad den dufter af. Smager af sød bock. For sød til IPA. Den er for aggressiv, næsen er enormt skarp og har en fornemmelse af noget der bliver pebermynte.

 

2,5 / 5

 

Krenkerup - Forår

Amber Ale 6 % ABV

 

Thomas Bennekov

Der er fart på aromaen. Chokolade, rugbrød, dadler, rosiner med mere. Jeg er helt på røven over duften. Farve som en Red Ale. Man skal selvfølgelig huske at drikke øllen, men jeg vil bare gerne sidde og dufte til den. Smagen følger med duften. Der er kaffe, chokolade og alt det gode i smagen. Humlebitterheden bliver hængende.

 

4,5 / 5

 

Niklas Scharnowsky Dietz

Den dufter af rugbrød, rosiner, karamel og svesker. Lidt sjovt, det er en påskebryg og ikke en julebryg, bare ud fra duften. Den vil jeg bare gerne sidde og dufte til. Enormt fyldig smag.

 

4,5 / 5

 

Testvinder

Med en gennemsnits score på 4,5 er Forår fra Krenkerup testens vinder. De to dommere fremhæver især den fyldige samt kraftfulde aroma og smag. 

Test
øl
DØE
Påske
Påskebryg
Forår

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere