Nyheder

Nyhed

Vinder af Den Danske Ølpris 2020/2021

I et år, hvor vi ikke måtte samles, formåede Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning at forene os alligevel. Derfor vinder de Den Danske Ølpris 2020/2021


Del nyhed :

Danske Ølentusiaster har netop givet Den Danske Ølpris 2020/2021 til Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning (DSVØ). Anders Mundelin og en del af Royal Unibrew-holdet bag var selv til stede for at tage imod diplomet fra landsformand Klaus Rehkopff. Efterfølgende lavede teamet bag DSVØ en DØE edition af smagningen, hvor deltagerne kunne se, hvad fremtiden måske bringer; et hybrid-event, som foregår delvis på storskærme og delvis på scenen med publikum i salen.

Vi troede ikke, at man kunne være social bag en computerskærm – men vi lærte det.
- Klaus Rehkopff, Landsformand i Danske Ølentusiaster

Det hele startede dog med et internt møde i foråret 2020. Dagen før var Danmark blev lukket ned, så mødet blev holdt online i stedet. Her øjnene Royal Unibrew en god idé; når man kan mødes online til landsdækkende arbejdsmøder, så kunne man også samle hele Danmark til en ølsmagning via skærmen.

 

Anders Mundelin fortæller om dagene efter, at ”der gik to dage fra vi fik idéen, og til vi var klar og meldte noget ud, og så gik der seks dage, før det hele var udsolgt. Så tænkte, vi, at det var vildt, og om vi kunne gøre det igen, så vi lavede en 2’er, som også blev udsolgt inden for otte dage. Og det var endda før, nogen overhovedet havde set det.”

 

Siden er det blevet til fem Danmarks Største Virtuelle Ølsmagninger og en Verdens Største Virtuelle Ølsmagning. Det er blevet en succes, som rigtig mange danskere har været glade for under lockdown, hvor det var svært at samles. Især når man er en social forening som Danske Ølentusiaster. For landsformand for Danske Ølentusiaster Klaus Rehkopff er det da også en del af grunden til netop DSVØ løber med prisen:

 

”Vi troede ikke, at man kunne være social bag en computerskærm – men vi lærte det. Også derfor er Den Danske Ølpris 2020/2021 gået til Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning. De viste vej og gik forrest, mens vi andre var håbløst bagefter.”

 

”Desuden har DSVØ været en stor hjælp for de små i ølbranchen. De har været med til, at hjulene har kunne køre rundt i et hårdt prøvet år. Og det kommer forbrugerne til gode – ikke kun under lockdown men også på længere sigt.”

 

Og netop den grund gør Anders Mundelin ekstra glad for at modtage Den Danske Ølpris 2020/2021: ”Jeg synes virkelig, det er kæmpestort! Jeg synes både, det er modigt af DØE, at give prisen til en af de store i branchen. Men jeg synes også, det er flot, for det er en måde at anderkende, det vi prøver at gøre i Royal Unibrew. Netop at vise, at vi kan meget i branchen, når vi står sammen. Forbrugeren vil bare gerne have et spændende, bredt udvalg, og det kan vi levere i fællesskab.”

 

Danske Ølentusiaster uddeler én gang om året Den Danske Ølpris til en person eller virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til det gode øl i Danmark. Blandt tidligere prismodtagere er ølskribent Carsten Berthelsen, kokken Claus Meyer.

 

Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2002 med undtagelse af sidste år. Der har igennem flere år været tradition for at overrække diplomet under foreningens Ølfestival, som blev aflyst sidste år. Det er første gang, at diplomet overrækkes ved generalforsamlingen.

Den Danske Ølpris

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere