Ølguide
Landsbestyrelsens mål med udvalget
Ølguide-udvalgets opgave er at etablere en Ølguide, der har til formål at få bedre øl på restauranternes ølkort ved at hædre de restauranter, der tilbyder de bedste øloplevelser. Ølguiden skal uddele priser i forbindelse med udgivelsen af anmeldelserne til de restauranter, der har gjort sig fortjent til disse. Der anmeldes minimum én restaurant per udgave af ØLentusiasteN. Priserne skal øge kendskabet til Danske Ølentusiaster og synliggøre vores arbejde for udbredelsen af, samt generelt fremme, det gode øl på landets spisesteder.
Kriterier for ølguiden
Udvalget bedømmer restauranterne og deres ølkort ud fra nedenstående kriterier. Ikke alle kriterier skal opfyldes for at kvalificere sig til optagelse i Ølguiden, men kriterierne skal alle afvejes i anmeldelse og beskrivelse af spisestedet.
• Restauranten skal være værd at køre efter. Et godt ølkort kan ikke redde et dårligt køkken, men et sublimt ølkort kan måske redde et middelmådigt.
• Menuen skal ikke nødvendigvis være lavet til øllet, men der skal være solide argumenter for valget af øl, der sættes til maden.
• Personalet skal kunne anbefale øl til maden og forklare hvorfor denne pairing anbefales.
• Der skal være taget et bevidst valg om det øl, der serveres på restauranten.
• Det vægtes, at øl opbevares og serveres tilfredsstillende i passende glas og ved de rette temperaturer.
Læs Mål- og rammedokumentet her
Medlemmer
Kasper Mundt-Nielsen, Hvidovre. LB (tovholder)
Niels Kristian Skjærbæk, Silkeborg
Charlotte Jacobsen, Struer
Claus Jacob Wordenskjold, Ringsted
Ole Madsen, Horsens
Kontakt tovholder på kmn@ale.dk