
Lad os starte med at slå én ting fast om Barley Wine: Det er en øltype, selvom det oversat betyder byg vin. Det lidt aparte navn henviser til alkoholprocenten, som er høj og derved minder om alkoholprocenten i vin. Men, da den er brygget på malt og byg, er det øl - og ikke vin som er lavet på druer.
Det siges, at de første "byg vine" opstod under Napoleon-krigene omkring 1800, hvor patrioterne i den engelske overklasse nægtede at drikke fransk vin. Der blev derfor brygget en øl, som skulle erstatte de franske vine. Løsningen blev en "vin" brygget på byg.
Historien er aldrig blevet bekræftet af historikere, så måske er den sand - måske ikke.
I 2019 startede BarleyWember som en gimmick, hvor ølbloggere drak Barley Wines i stedet for at gro Movember-skæg. BarleyWember blev dog hurtigt en 'ting' med deltagere fra mange forskellige lande, som lagde billeder op på Instagram under #BarleyWember.
Det skal vi da også prøve. Vi har derfor bedt Susanne Eriksen fra Humledrik / Bed and Beer Fyn, om at afholde en barleywine-smagning for os. Vi skal smage en række spændende barleywines fra både ind- og udland.
Det bliver som sædvanlig en rigtig spændende aften.