Ørbæk Bryggeri

Bryggeri med salg af egne produkter fra egen butik

I det smukke østfynske landskab, mellem herregårde og slotte, ligger Ørbæk Bryggeri som blev etableret i 1906. På Fyn blev bryggeriet særligt kendt for dets stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri.

I 1997 erhvervede Niels og Nicolai Rømer Ørbæk Bryggeri med visionen om at producere verdens første økologiske sodavand. Det var et eventyr ingen i Danmark før havde kastet sig ud i, og det var svært at få andre til at hoppe med på vognen. Niels tog sagen i egen hånd, og spurgte sin far, der var gammel mejerimand, om han kendte et sted, hvor de kunne realisere deres drøm. han forhørte sig lidt omkring, og faldt over et bryggeri i Ørbæk på Fyn. Det havde stået tomt i to år, men havde alle de maskiner, som de skulle bruge. Niels og Nicolai tog afsted for at se på sagen og gav senere samme dag håndslag med den gamle ejer. Ørbæk Bryggeri var nu deres.

I 2001 blev produktionen af øl genoptaget og den første øl, en Brown Ale, vandt i 2002 en økologiske guldmedalje. Kimen til et nyt bryggereventyr var lagt.

Vi har beholdt det gamle oprindelige bryghus, samtidig med at vi også har bygget et nyt og mere moderne. Vi holder af historien, og mange af vores økologiske øl er inspireret af gamle brygteknikker og opskrifter. Nogle af vores øl er endda udviklet i samarbejde med Nyborg Slot, som kan dateres helt tilbage til før år 1200, og som har huset Danehoffet og nogle af Danmarks gamle dronninger og konger. For os er øl ikke bare øl, det er en historie, der venter på at blive fortalt. 

Åbningstider

Man, Tir, Ons, Tor: 09:00–15:00
Fre, Lør, Søn: Lukket

Adresse

Assensvej 40, 5853, Ørbæk
Find vej