Nyheder

Nyhed

Prego Italia

Italiensk for begyndere modbeviste mottoet: "Det at drikke italiensk øl er som at ro i kajak - man er meget tæt på vand.


Del nyhed :
Støvlelandet er mere end rødvin, romancer, Rom og lyse, læskende øl fra de store bryggerier Peroni og Moretti. Ja, faktisk råder landet over en rigdom af bryggerier af forskellig størrelse. I Italien var der således over 1.000 bryggerier i 2022. Til sammenligning var der samme år 250 i Danmark. Så hvis vi roser os af at være et øl-land, ja så...

Det er imidlertid ikke let at skille sig af med fasttømrede opfattelser og stereotyper. Derfor var én af målsætningerne med denne smagning at modbevise mottoet: "Det at drikke italiensk øl er som at ro i kajak - man er meget tæt på vand!" Syv eksempler blev der givet på, at det ikke forholder sig sådan.

Mens gondolerne sejlede af sted, blev der quizzet med italiensk Indfødsretsprøve. Der blev uddelt en stribe præmier, men dog ingen pas eller statsborgerskaber til de 29 fremmødte ølentusiaster. De fik dog snablen i aftenens sydlandske specialiteter:

4,00 point af 5
Super (9,0%) amber/abbey ale fra Birra Baladin
"Sød/kvalm duft. God smag af frugt/banan. Sødme i smagen" "Superdejlig øl. Virkelig venlig at drikke, men måske bliver en helt øl for vammel, men et glas eller to - JA TAK"

3,87 point
Xyuanu fume 2015 (14%) barley wine fra Birra Baladin
"Dejlig, sød duft. Vanvittig god barley wine. Lækker rund og blød i smagen" "Smager ok - men ikke til den pris (360 kr.). Sjovt at smage" Fin dessertøl. Masser af smag, men ikke en bælle-øl" "Sød og behagelig fadduft. Fløjlsblød at drikke. Ingen karbonering"

3,70 point
Tabachera (9,0%) strong amber ale fra Amacord
"Fyldig og lækker" "Ingen duft. Afbalanceret smag mellem sødme og bitterhed. God øl" "Super dejlig øl. God smag" "Typisk strong ale. Fed og lidt sprittet"

3,39 point
Winter ale (10%) belgisk dubble fra Canediguerra
"Sød duft og dejlig smag af chokolade og vanilje" "Dejlig juleøl" "Smager ok, men den dufter ikke godt. God fylde i munden" "Har en kanel-agtig smag"

3,39 point
Terza Rima American IPA (8,3%) fra Collesi
"Høj restsødme. Lækker og let drikkelig IPA" "Fin, sødlig IPA med god bitterhed. Lækker humle" "Ingen dufte, lidt sprittet, god og høj karbonering" "God citrus og grape" "Mild. Smager ikke af 8%"

2,65 point
Brown Porter (3,8%) fra Canediguerra
"Mild porter, men god" "Mangler fylde" "Dejlig blød duft af karamel. Tynd og vandet i smagen" "Overraskende god, let og mørk øl. Nisseøl uden sukker" "Rigtig fin porter. Sovsekulør + gammel tobak" "God og let porter med masser af kaffe"

2,04 point
Cuvée de Kiwi (7,8%) sour ale fra Ca' del Brado
"Kan ikke rigtig smage kiwi" "Rådden duft. Elendig" "Flere af dem, tak" "Velkendt sour-duft. Langvarig sur smag. God af en sour at være"

Saluti og Højt Skum 🍻
Ølsmagning og fortælling
Ølsmagning
Danske Ølentusiaster Herning
Italienske øl

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere