Hjemmebryg gjorde comeback

Nyhed

Svenske øl sparkede året i gang

Ølmarkedet og fremkomsten af nye bryggerier blomstrer på den anden side af Øresund. Der er sket meget, siden Blå Pripps sad tungt på markedet.


Del nyhed :

Der var dømt ”øl hinsidan”, da årets første ølsmagning løb af stablen. Sverige har nemlig en rigtig spændende ølscene, selvom Blå Pripps stadig er den mest solgte øl hos vores brødrefolk.

 

På blot 10 år er antallet af svenske bryggerier gået fra 100 (2013) til over 440 (2023). Til sammenligning havde Danmark i 2013 143 bryggerier og 261 i 2022, viser tal fra Bryggeriforeningen.

 

Trods den udvikling kan man ikke købe øl via bryggeriernes respektive hjemmesider og webshops. Det skyldes statsmonopolet (Systembolaget), der siden 1955 har haft eneret på salg af alkoholiske drikke over 3,5%.

 

Uanset hvor man handler sine øl, så har svenskerne – ligesom danskerne – oplevet en regulær øl-revolution. Det skulle smagningen give de 23 deltagere et lille indblik i.

 

4,5 point af 5)

Coconut beam, Dugges Bryggeri (fadlagret pastry stout 16,3%)

”Lækker stærk øl” ”VILD GOD ØL, tak. Hvor er den bare god oh mild og alligevel 16,3%” ”Kokus, dessert” ”Bounty island. God dessertøl med vaniljeis” ”Virkelig lækker staout med en halvfed smag”

(4,06 point af 5)

#400 Imperial, O/O Brewing (bourbonfadlagret barley wine 11,1%)

”Faktisk en god øl, når man ikke er til barley wine” ”Let og meget behagelig” ”Wow, sikke en suuuuper dejlig øl. God fylde, dejlig ’synk’ og en fantastisk mundsmag”


(3,28 point af 5)

The snow king, Brewski (cold IPA 6,6%)

”Ok IPA uden for meget bitterhed. En ’let’ IPA uden for maget ballade” ”Virkelig god IPA. Dejlig duft og god mild smag” ”

 

(3,24 point af 5)

Levon, Omnipollo (belgian style pale ale 6,5%)

”God, tør og frisk” ”Dejlig blød” ”Vinøs og tør”

 

(3,00 point af 5)

Another hoppy ale, Troon Brewing + Omnipollo (triple ipa 9,6%)

”God humlebalance” ”Lækker og mættende” ”Nøj, hvor er det en dejlig øl. God fylde, dejlig smag. IPA når det er bedst” ”Meget frugtig, men skøn”

 

(2,75 point af 5)

Pleroma blueberry banana créme brulée, Omnipollo (sour 6%)

”God sour med mange smage. En lidt ubeskrivelig eftersmag” ”forfriskende” ”Super øl, ikke sur” ”Dufter lidt af skumfidus, men smager ikke af det” ”God øl. Sød og sur. Bedste ’sour’ jeg har smagt””

 

Højt skum.


”Skønt at smage svenske øl. Min første smagning, hvor alt øl var dejligt. Tror, der er en svensker gemt i mig”

Ølsmagning
Ølsmagning og fortælling
Danske Ølentusiaster Herning
svenske øl
Sverige
Øl hinsidan

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere