Den 9. januar tog John Bro os med på en eventyrlig tur igennem den kulsorte nat.
Han var assisteret af Benny og Marianne, der lavede lækker mad inden smagningen - og som havde brygget en øl til anledningen, som vi fik til maden
- Öö Cassis - Pohjala
- Noa Pecan Mud Cake Chessboard Stout - Omnipollo
- Trappistes Rochefort 8
- Ayinger Celebrator - Ayinger Privatbrauerei
- Love is Everywhere - Grimm Artisanel Ales
- Mørkeræd - Slowburn Brewing Co-op
- Proper Black - St Austell Brewery
I den kulsorte nat







Opskrift ”I nattens mulm og mørke”
Til ca. 20 personer
Ingredienser:
- 10 kg osso buco (skulle have været oksehaler)
- 5 løg
- 5 gulerødder
- 1 knoldselleri
- olie
- 6 kg kartofler
- 1 l mælk
- 250 g smør
- 2 knoldselleri
- olie
- salt
- 5 dåser sorte bønner
- olie
- soya sauce
Fremgangsmåde:
Kødet gnides med olie og brunes i en forvarmet ovn
Grøntsagerne skrælles og skæres i stykker. De brunes i en stor gryde.
Det brunede kød lægges i gryden med grøntsager og overhældes med porter til det dækker.
Det simrer i 4 timer.
Kødet tages op og befries for ben, sener og fedt.
Suppen sies over i en lidt mindre gryde og fedtet skummes af, så det ikke bliver alt for fed en sauce.
Det jævnes. Kulør tilsættes evt. hvis man vil have ”i nattens mulm og mørke”.
Kødet tilsættes saucen og varmes igennem.
De skrællede kartofler koges.
Vandet hældes fra, og de moses med opvarmet mælk og smør. Smages til med salt og peber.
Sellerifritter:
De to knoldselleri skrælles og skæres i stave. De vendes i olie og steger i en forvarmet ovn til de er brune.
Salt strøs over.
Bønnetopping:
De sorte bønner skylles og duppes med et viskestykke.
De steges i olie og tilsættes en sjat soya sauce, der koger ind.