Nyheder

Nyhed

En skærsommeraften i Faxe Ladeplads

Et besøg værd!


Del nyhed :

Efter at nyheden om restaurant Provianten åbnede i Faxe Ladeplads stod det klart at fruen og jeg skulle forbi og prøve menuen og deres øludvalg.

 

En søndag aften fik vi booket bord og blev mødt af en venlig og imødekommende tjener. Menukortet er velafstemt og giver valget mellem få, men indbydende retter. Inspirationen kommer både fra lokale råvarer og Grønlandske fisk og skaldyr. Der er gode muligheder, uanset om man foretrækker fisk, kød eller vegansk.

 

Vi valgte begge fisk. Fruen fik dagens fisk som var en langefilet med trøffelmos og grillede grøntsager. Dertil en glas af husets rosé. Der var ubetinget nydelse af både mad og vin. Jeg bestilte Fish and Chips. Det er en ret der kræver, at køkkenet har styr på både fisk, panering og ikke mindst ønskebrønden. Det har de hos Provianten. Fisken var sprød i paneringen men kødet var stadig saftigt og veltilberedt. Pomfritterne var sprøde og lækre. Den tilhørende Sauce Tatere og chillimayo var klart hjemmelavet. Jeg skal tilbage til min tid i London for at finde bedre Fish and Chips, men skal ikke afvise at stemningen ved at få mader serveret i et kræmmerhus og spise på gaden gør godt for min erindring.

 

Jeg fik to øl, en lager og en IPA. Et godt match til min fisk. De er brygget på deres bryggeri i Godthåb og der er tale om godt solidt mikrobryg, men ikke på nogen måde øl der udfordrer dine smagsløg. Ud over egne øl byder de også på et udvalg fra Royal. Jeg vil til enhver tid foretrække deres egne øl, men kunne måske godt tænke mig at de havde lidt mere kant. Måske var det en idé at installere et lille bryganlæg i restauranten så der kan tilbydes et lidt større udvalg.

 

Desserten var rabarber, en dejlig let afslutning på et godt måltid.

 

Alt i alt en god aften, og jeg kan klart anbefale Provianten til en god middag.

 

Husk hvis vi vil have gode barrer, spisesteder og butikker i morgen skal vi bruge dem i dag! Så afsted til Faxe Ladeplads!

 

Højt Skum

 

Henning Palm 
Lokalformand 

 

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere