Nyheder

Nyhed

Martsnyt #1

I dette nyhedsbrev kan du læse om BeerBattle 27. marts, Referat fra besøg af Herslev Bryghus og Årskalender 2020.


Del nyhed :

BeerBattle 27. marts

Så er tiden kommet, hvor slaget om Midtsjælland skal stå og da valget stod mellem duel eller beerbattle, ja så tog tørsten over og der blev arrangeret en beerbattle.

Battlen kommer til at stå mellem vores ærede lokalafdeling i nord Roskilde og afdelingen i Syd Ringsted. Her har de velbevandrede formænd indenfor ølsmagningens favre gyldne verden – Helle Larsen (Roskilde) og Skjold Haxgart (Ringsted) udfordret hinanden til en beerbattle.

Beerbattlen vil foregå den 27. marts 2020 kl. 19.00, Skema, Nørregade 2, 4100 Ringsted

Da det ikke skal være for nemt for formændene, så er det næstformændene, der har udstukket retningslinierne og så er det op til formændene selv at finde øllet inden for kategorien, som omfatter: Mørkt øl fra Norge, Samarbejdsbryg (Collabs), Imperial IPA, Amerikansk Barley Wine samt Polsk øl.

Formændene vil udfordre hinanden på viden, entusiasme, nedgørelse af modstanders øl, medlidenhed og selvfølgelig servering af forhåbentlig utroligt lækkert øl.

Hele arrangementet vil foregå Skema, hvor vi starter med lidt godt til maven. På denne aften vil der også være udlevering af ølmærker til de bryggere, beværtninger og forretninger, der gør en ekstra indsats for fremmelse af øllet.

Hele arrangementet koster den ydmyge betaling af 250 kr. pr. medlem

Der vil være mulighed for at gå ombord i Skemas store øl-udvalg, hvor man evt. kan købe en øl til maden. Skema giver rabat til DØE, så husk jeres medlemskort.

Tilmelding sker lige her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/60/

Besøg af Herslev Bryghus

Så kom dagen hvor vi fik besøg fra det nordlige Herslev Bryghus og hele 37 havde tilmeldt sig denne spændende smagning, hvor Claus Burne diskede op med et bredt panel af Herslevs store sortiment. Herslev er et bryggeri, der går op i at være stort set selvforsynende med råvarer fra markerne omkring sig og de benytter økologisk korn ligesom de benytter sig af omkringliggende producenter, der går lige så meget op i kvalitet og kærlighed til jorden. Herslev går også op i bæredygtighed og har i forbindelse allieret sig med en sammenslutning af små virksomheder, hvorved man undgår det store spild. 

Herslev har mange klassikere, som de prøver at raffinere, hver gang de brygger øllen på ny men starter også nye serier op for at udvikle smagen og kvaliteten i øllet. Nogen af deres nye serier hedder Mark, Unik, sæsonsom vi alle nød godt af ligesom vi også lagde gane og svælg til et Collab og en gammel serie, der hed Mjølner. Claus ledte os på bedste og dejligste vis gennem 10 øl og som sædvanlig blev stemningen hurtigt glad og opstemt og det så ud til at alle hyggede sig gevaldigt. 

Så kom vi til selve øllene, hvor vi smagte 2 syrlige øl og hvor især den ene var så sur at det snurrede helt ned i storetåen, måske ikke lige alles smag men de fik dog begge stemmer og den meget sure sluttede som nr. 4, hvilket beviser at smag og behag er vidt forskelligt. Undervejs stiftede vi bekendtskab med en dejlig pilsner, en rug saison som måske godt kunne have klaret lidt mere røg. Så kom turen til 2 sæson øl, en forårs- og en vinterbryg, som havde nogen rigtige gode smage og absolut er et genbesøg værd. For som er novice og indtil for få år siden slet ikke rørte IPA, så var glæden rigtig stor, da vi smagte Herslevs Double IPA, nøj den var god. De næste 2 Stjernebryg og jubilæums Rug er et must i de flestes køleskabe, hold da op, hvor er de bare gode. Sidst men ikke mindst kom den øl, som jeg havde set allermest frem til, en Barley Wine fra 2009 og man kunne sagtens fornemme, at her havde med en god øl at gøre men desværre var den knækket og blev derfor meget flad og ligegyldig – rigtig ærgerligt at vi ikke smagte den for et par år siden. 

Så igen god øl, god stemning, glade medlemmer og bestyrelse og et rigtigt stort tak til Claus for den fine smagning. 

Afstemning 

 • Barley Wine 09 Mjølner 11% 1 Stemme 
 • Rug Saison Collab, Unik 7% 4 stemmer 
 • Plezner (Den nøgne øl), Collab 4,7% 11 stemmer 
 • Forårsbryg, Sæson 8,0% 12 stemmer 
 • Mark Kirsebær, Mark 4,8% 13 stemmer 
 • Vinter, Sæson 6,2% 18 stemmer 
 • Vintage Hø Brettanomyces, Unik 7,3% 27 stemmer 
 • Double IPA, Kant 8,3% 31 stemmer 
 • Stjernebryg, Sæson 9,0% 38 stemmer 
 • Jubilæums Rug, Unik 11,0% 55 stemmer

Årskalender 2020

 • 28. april - Svenske Øl
 • 2. september - Ost, chokolade og øl, ved Ole Madsen
 • 6. oktober - Årsmøde 2020

Alle arrangementerne bliver holdt på Skema i Ringsted, og nærmere information følger, men sæt allerede ny kryds i kalenderen.

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere