Nyheder

Nyhed

Quiz og øl i Ringsted Kulturhus

Så blev det marts og der var lagt op til vores årlige fredagssmagning, hvor vi hygger os fredag fra kl. 19.00 til 23.00 med godt øl til drøblen og lidt godt til maven.


Del nyhed :

Ib, Claus og Thomas havde virkelig lagt sig selen og havde fundet frem til noget lækkert og alsidigt øl.

Medlemmerne begyndte at møde op omkring kl. 18.30 og som velkomstøl var der fundet en pilsner fra tjekkiske Vidranska frem og da alle var mødt frem kl. 19.00 og havde noget dejligt pilsner i glasset, så blev der trukket lod om hvilket hold man skulle være på.

Fra start var der valgt 5 holdkaptajner nemlig Leif Mortensen, Jens Michael, Skjold, Claus Haxgart og John Nielsen som alle fik 3 deltagere med på holdet.

Da holdene var sat blev der sat gang i 1. halvleg af quizzen og alle hold fik udleveret et ark, hvor de kunne skrive deres svar på de 6 spørgsmål, at der var til hver af de 6 øl, der skulle smages under quizzen.

Der skulle svares på følgende:

Hvilket bryggeri var øllen fra (her var der sat en seddel op med de 6 bryggerier),

Hvilken øltype.

Hvor stærk var øllen og hvilket land og by kommer bryggeriet fra

samt 2 tillægsspørgsmål med almen viden om øl.

Snakken gik godt for sig i de 5 hold, hvor man virkelig kunne mærke, at alle godt ville byde ind med deres synspunkter og mere eller mindre viden. Alle så ud til at hygge sig og der blev sat pris på at man sad sammen med andre end dem man normalt ville sidde sammen med.

Den første øl til quizzen var fra Tampa i Florida, USA, hvor vi smagte den fremragende Brown Ale Maduro fra Cigar City på 5,5%.

Næste øl befinder sig i Aying Tyskland og var en Celebrator dobbelbock på 6,7% kanon bock som ligger på omkring 4 på Untapp´d.

1. halvlegs sidste øl ligger på næsten 4,2 på Untapp´d og her skal vi en tur til Sint-Truiden hos Boruwerij Kerkom, hvor vi smagte på en strong ale, Winterkoninkske Grand Cru på 13%.

Undervejs blev der giver point til % samt de 2 tillægsspørgsmål og her var det Team Skjold der var i spidsen efter 1. halvleg.

Så blev der vartet op med smørrebrød fra Daglig Brugsen i Høm som havde lavet nogen lækre store stykker og dertil blev der serveret Forårsbryg fra Det Lille Bryggeri.

Stemningen var efterhånden blevet bedre og bedre og snakken gik livligt rundt omkring og alle var klar til 2. halvleg.

Endnu en gang gik turen til Belgien nærmere betegnet Slaapmutske Brouwerij, hvor vi smagte deres blond på 6,4%. Slaapmutske er et bryggeri, som Birgers Bryghus har lavet aftale med og med smagen på denne blond er det absolut noget, at vi sætter pris på.

Endnu en gang gik turen til Belgien og her var det en af de øl, som jeg rigtigt havde set frem til at vi skulle stifte bekendtskab med Brouwerij de Halve Maan fra Brügge, hvor vi skulle smage Straffe Hendrik Heritage på 11%, der måske stadig er lidt ung, da den havde en lidt syrlig smag denne øl vil dog blive fremragende om et par år.

Sidste øl var fra det fremragende bryggeri Arpus i Adazu i Letland, hvor vi smagte deres Barrel aged Barley Wine og denne var måske også lige ung men vil helt sikkert også udvikle sig positivt de næste par år.

Dette var slutningen på quizzen og aftenens vinder skulle findes og mens der blev talt point blev der delt Gigant rundt som er en DIPA fra Founders.

Slutresultat blev at Team Claus vandt med et point over Team Skjold, så vi ønsker tillykke til Claus, Søren, Finn L og Patrick som alle blev belønnet med en stor flaske St. Bernadus 12.

 

Der var selvfølgelig også afstemning mellem alle aftenens øl og det skulle vise sig at blive tæt løb.

 

Nr 1  Winterkoninkske Grand Cru 26 stemmer

Nr 2  Celebrator                          25 stemmer

Nr 3  Maduro                              24 stemmer

Nr 4  Forårsbryg                         17 stemmer

Nr 5  Pilsner fra Vidranska           10 stemmer

Nr 6  Blond fra Slaapmutske          9 stemmer

Nr 7  Gigant DIPA fra Founders      8 stemmer

Nr 8  BBA Barley Wine fra Arpus    7 stemmer

Nr 9  Straffe Hendrik Heritage       6 stemmer

 

Så endnu en gang fik alle stemmer og vi takker for en rigtig hyggelig aften

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere