Nyheder

Nyhed

8 øl som René fra Det lille bryggeri, godt ville have brygget

Så blev det nye hyggelige lokale omsider taget i brug med en fuldstændig udsolgt smagning


Del nyhed :

Her, hvor René som sædvanligt havde overgået sig selv og i stedet for de 8 øl, som var oplægget, så havde René medbragt hele 10 øl, hvor historierne gik på flere indfaldsvinkler.

Refsvindinge Ale No. 16 blev taget med for den betydning siden den kom på markedet i 1995 har betydet for de danske specialøl – øllen findes stadig på rigtigt mange pubs og i mange supermarkeder.

Bryggerier som René har haft et kærlighedsforhold til siden han for snart 20 år siden startede Roskilde øl op med sin far Ole og bror Thomas. Her gik kærligheden især på de belgiske øl, såsom Het Anker, hvor det især var Cuvee Van de Keizer og her fik vi glæden af at smage en fra René’s gemmer fra 2004. Udover belgisk og selvfølgelig dansk øl, så var det også tysk øl, her specielt Andechs og Weihenstephan, der fandt vej til Renés gane. Specielt Weihenstephaners Vitus, som ifølge René er en af verdens bedste weizenbock (helt enig heri) og denne blev nydt af hele selskabet.

Så kommer vi til bryggere, som har gjort stort indtryk på René Christian Skovdal som for 20 år siden startede Ølfabrikken (snøft, snøft er desværre ikke længere i drift) og med mange stop undervejs nu driver Penyllan sammen med hustruen Jessica – her smagte vi Hop Fix som er en Rye IPA. Brødrene Bjergsø Jeppe og Mikkel har også haft en stor andel i Renés ønske om at udforske forskellighedens mulighed indenfor brygning efter utallige udvekslinger over en øl. Fra Mikkeler smagte vi hans Beer Geek Breakfast og fra Evil Twin NYC smagte vi No. 29 fra The Great Northern Barrel Aged Series.

Så kommer vi til de bryggerier/lande hvor René bare er imponeret over hvilken standard, at de kan få ud fra deres speciale. Founders som kun bruger humlen Centinental i deres bryg leverer et altid fremragende produkt og her er det i særdeleshed CBS, der har gjort indtryk på René men især også resten af den øldrikkende verden. Tjekkiet landet hvor pilsneren flyder i dejlige tykke strømme og her faldt Renés valg på Vinohradska 12 en fremragende pilsner, som måske druknede lidt i de andre store fyldige øl. Vildtgæring er noget René altid godt har kunnet tænke sig at udforske bare det ikke er på hans eget bryggeri, da gæren er luftbåren og her blev Observatoriet fremhævet for deres høje standard og det at de kun laver vildtgærede øl og trods dette kom ind på ind flot 4. plads i valget til årets bryggeri og Oberon som blev serveret var en stor nydelse for dem så er til syrligt øl.

Sidst kom det bryggeri som René altid køber fra, hvis det står på hylden, da det for ham er et af verdens bedste bryggerier og vi snakker her om Fremont Brew, hvor vi var så heldige at smage deres bryg nr. 6000.

Stemningen var utrolig god og ofte meget højlydt og vi havde udover egne medlemmer også besøg fra Birkerød og alle 50 deltagere, Kasper Mundt og René havde en fantastisk aften og vi må sige, hvor er vi dog heldige at have René og Det Lille Bryggeri så tæt på Ringsted.

Aftens øl med antal stemmer

 

Refsvindinge Ale No. 6:

5 stemmer

Cuvee van de Keizer:

50 stemmer

Wiehenstephan Vitus:

15 stemmer

Berehere Hop Fix:

13 stemmer

Mikkeler Beer Geek Breakfast:

8 stemmer

Founders CBS:

50 stemmer

Vinohradska 12:

18 stemmer

Observatoriet Oberon:

21 stemmer

Evil Twin The Great Northern Barrel aged series no. 29:

42 stemmer

Fremont Brew 6000:

90 Stemmer

 

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere