Augustnyt

Nyhed

Referat (Svensk Smagning)

HIP HIP Hurra, så blev det endelig tid til at afholde fysisk smagning og 21 forventningsfulde medlemmer havde sat hinanden på Skema for at begive sig ud i de mirakler, som de svenske mikrobryggerier står for.


Del nyhed :

Gensynets glæde var stor og snakken gik hurtigt lystigt hen over bordene og man hørte følgende udsagn: ”Hvor er det dejligt at se dig igen” og ”Hvor længe siden er siden sidst” – så man var klar til at afholde smagning. Alle havde i forhold til COVID-19 reglerne sit Coronapas i orden, så Søren og Thomas var klar til føre alle ind i svensk øl på godt og ondt – heldigvis var det hovedsagligt på godt. Der blev disket op med 8 og hvor Søren tog sig af de 4 første øl, hvoraf der var 3 syrlige øl og en NEIPA. Første øl var en dejlig frisk Berliner Weisse fra Morgendagens Bryggeri, hvor der var tilsat godt med appelsin. Brekeriet deltog med en Sour, som virkelig delte vandene, da alle som til Sour syntes, at det var en fantastisk øl mens vi andre måske syntes at den hev lidt for meget i lilletåen. Så kom turen til NEIPA fra Paranormal, som faldt i manges smag men måske godt kunne have haft lidt flere Citrus noter og til sidst sluttede vi første halvleg af med en Saison fra O/O Brewing, så de sure medlemmer var begejstrede, undskyld dem der er til det sure. Herefter var der pause i 10 minutter og der blev her gjort opmærksom på, at der den 5. juni (fars dag) er ølløb, der starter fra Skema og hvor nogen af de lokale bryggerier starter.

Så gik Thomas den søde, nå nej så gik Thomas i gang med de sidste 4 øl, hvoraf et par stykker var til den søde side. Der blev lagt ud med den, der senere viste sig at blive dagens vinder – nemlig en White IPA fra Beerbliotek, der først blev anerkendt som øltype i 2015. Øllen er et mix mellem en IPA og Belgisk Wittbier, hvor der skruet ned for humlen men op for Citrus smagen, hvilket en hel speciel og dejlig smag. Så blev det tid til en anden ”øltype” en White Stout fra Poppels Bryggeri, hvor man har taget en stærk ravfarvet ale og tilsat den noter af kaffe og chokolade for at efterligne stout smagen – det er måske ikke helt lykkedes men stadig en god øl. Så gik turen til All In Brewing, hvor vi smagte en Hustle Chocolate Hazelnut Imperial Stout, som måske mest mindede om en dessertøl – personligt synes jeg at det var dagens vinder. Dagen blev afsluttet med en Imperial Stout fra Omnipollo, som desværre ikke helt levede op til den vanlige standard fra Omnipollo men det er dog stadig en god øl.

  • Bappelsin Berliner Weisse 5,5%, Morgendagens Bryggeri, 8 point
  • Purple Rain, Sour 5,3%, Brekeriet, 16 point
  • Rex Devon, NEIPA 7,5%, Paranormal, 20 point
  • Bohemia Saison 5,0%, O/O Brewing, 11 point
    Sqaure Peg Round Hole, White IPA 7,5%, Beerbliotek, 44 point
  • Ruby White Stout 10,0%, Poppels Bryggeri, 12 point
  • Hustle Chocolate Hazelnut Imp. Stout 9,8%, All In Brewing, 10 point
  • Legacy Imp. Stout 12,0%, Omnipollo, 9 point

Så dagens vinder blev Square Peg Round Hole fra Beerbliotek fulgt af Rex Devon fra Paranormal og Purple Rain fra Brekeriet.

Vi vil godt takke alle jeres opbakning og vi var rigtigt glade for at se jer alle igen og vi beder jer allerede nu sætte kryds i kalenderen den 21. august 2021, hvor vi håber, at vi kan afholde den anden udgave af RØV – Ringsted Øl Valg – Bedre øl fra hanen til ganen.

Højt Skum.

Referat

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere