4. April 2025 Beerhere/Penyllan

Christian fortalte om sin vej fra hjemmebrygger med eget IT firma i slut 90erne, over ølfabrikken der indgik en aftale med Gourmetbryggeriet og kom på hylderne i Coop, tilbage til IT og aldrig at skulle brygge øl igen, hvilket blev til et fantombryggeri, der fik eget bryghus på Bornholm.

Det er ikke kun øllet, der har kant. Hans etiketter er lykkedes med at få reaktioner fra flere trossamfund og få pladser på en liste over der værste etiketter i verden.

Jessica fortalte om at have en Australsk restaurant med fokus på stort øl udvalg og møde en dansker, der endte med at få hende med til Bornholm.

Penyllan bruger en kultur, der er et resultat af flere indsamlinger på Bornholm. Der bruges også ren gær. Alt øl har modnet mindst 6 måneder på flaske, inden det frigives. Øllet blendes fra mange forskellige fade, der har opnået hver sin kultur. Årgangen er det øl, der er mest af i blendet. Der ligger 60.000 liter og modner. Det giver ikke ret meget øl at frigive hvert år. Derfor er der ikke noget særligt systematisk salg. Man kan købe øllet ved at kontakte Penyllan.


Vi smagte:

Hopfix  IPA 6,5%
Sofia  Tripple dry-hopped golden sour 7%
Elise  Golden ale aged in red wine barrels with fruit 6.5%
Kama citra  brown ale 6,0%
Rie  Amber ale aged on local oak and caramelized apples 7%
Beelzebub  lys belgisk trippel 8,7%
Davinia  Dryhopped sour with black currants 7%
Black Luck  Imperial stout 10%