Ølsmagning

Tilbage til 70'erne og 80'erne - De brune værtshuse i Aalborg - En gåtur i røgtåger.

Det er muligt, at komme tilbage i en tidsmaskine. Tilbage til 70'erne og lidt af 80'erne. Dengang Aalborg var en arbejderby med stort A. Der var ingen havnefront. Der var industri og produktionsvirksomheder, som "Værftet", "Eternitten og "Tobakken". Der var begyndt, at komme studerende fra Aalborg Universitetscenter, men de fyldte ikke så meget i bybilledet.

Dengang blev drukket mange øl på arbejdet, og det fortsatte ofte ind i fritiden og ud på De Brune Værtshuse. I 70'erne og 80'erne fik en bryggeriarbejder på Carlsberg i København (Undskyld - Det er IKKE dobbelt A) op til 12 øl om dagen, som kunne nydes, mens man var på arbejde. Rygtet siger, at da TV-avis værten Monika Ritterband blev informationschef på Carlsberg indførte hun, at bryggeriarbejderne på Carlsberg kunne få "FRI MÆLK", i stedet for øl. Det kostede Carlsberg en strejke før øllene var tilbage igen.

I 2018 lavede Ølentusiasterne i Aalborg en tur på de brune værtshuse i Aalborg, hvor forfatterne Anders Fuglsang og folketingsmedlem Rasmus Prehn til bogen "Det Brune Aalborg - Bogen om Aalborgs Brune Værtshuse" var guider rundt i det smukke og røgfyldte Aalborg.

 

Rasmus Prehn har sagt "Ja, tak" til, at tage en tur mere, mens han fortæller om det ældre bogprojekt. Der arbejdes på et par hemmeligheder, og derfor holder vi også ruten hemmelig.

 

Vi mødes fredag den 8. september 2023 kl. 18 på Aalborg Banegård ved modeltogbanen. Prisen er sat til 275 kr.  I prisen er der øl og en snack. Deltagerne opfordres til, at have spist lidt på forhånd. Maden er IKKE et fuldt måltid, men en behagelig snack, ligesom øllene på stederne, som udgangspunkt ofte er flaskeøl, som skal deles mellem 2 personer.

 

Man skal være opmærksom på, at deltagerne må forvente, at man kommer til, at gå omkring 5 km.

 

Vi vil have fokus på øl, som er kendte fra de Brune Værtshuse, men vi vil gerne servere mere end en pilsner, hvis det er muligt.

 

Pengene for tilmelding kan indbetales på min Mobilepay tlf. 20726484. Husk at skrive dit navn og et evt. deltagerantallet i din gruppe. Tilmeldingsfristen er den 310823.

 

Spørgsmål kan sendes til min mail: tompolice@hotmail.com eller tlf. 20726484.

Tid og sted

08. september 2023 kl. 18:00

Pris og tilmeldingsfrist

Pris: 275 kr.

Tilmeld arrangement

Tlf: 20726484 tompolice@hotmail.com