Ølsommelier for en aften

Disse spørgsmål bliver vi meget klogere på denne aften. Når aftenen er omme, vil vi selv være i stand til at vælge den naturlige øl-ledsager til forskellige retter.
Vi skal smage på 8 forskellige øltyper, som alle bliver ledsaget af en let anretning, snacks eller dessert, så øl og mad går op i en højere enhed.
Vi har booket Palle Bøgely fra Kold College til at føre os ind i en Ølsommelier's fornemste opgave. Palle er lærer på både Ølsommelier og Vinsommelier uddannelsen.
Palle vil aftenen igennem fortælle om selve Ølsommelier uddannelsen, som er øllets pendant til Vinsommelier uddannelsen. For i dag er øl ikke længere bare øl, men der findes et stort udvalg af specialøl, som hver især har deres udtryk og smag. Det kan være en udfordring for personalet, som skal sælge og anbefale øl til kunderne.
Palle vil også komme ind på den store udfordring som vi øl nydere elskere og entusiaster støder på, når vi går på de fleste restauranter. Hvorfor er der ikke et ølkort, men kun et vinkort. Hvorfor tilbyder de ikke en øl-menu til en flere retters menu, og hvordan kan det være, at man ofte må nøjes med et meget begrænset øl udvalg.
Med andre ord, kan øl opnå en ligeværdig status på restauranterne som vin ?.
HUSK - denne smagning starter kl. 18:00, og der bliver serveret mad under vejs.
FOTO © CRAFTBEER.COM