Bøgedal Bryghus
Et af Danmarks mindste, men mest anerkendte mikrobryggerier i Danmark hedder Bøgedal Bryghus.
Bryggeriet ligger på gården Bøgedal - en smuk firlænget gård fra 1840´erne placeret på kanten af Vejle Ådal.
Gården er brygmester Casper Vortings gamle barndomshjem, og i de hjemlige omgivelser har han og hustruen Gitte Holmboe skabt et bryggeri i verdensklasse, som tiltrækker importører fra hele verden og bryggere fra ølmekkaerne Bayern, Californien og San Francisco.
Bøgedal Bryghus har en lille eksklusiv produktion på 30.000 flasker á 75 cl. årligt.
Der er 800 flasker pr. bryg, og der brygges ca. 40 bryg årligt.
Da hvert er unikt, er etiketten forsynet med brygnummer, type og opskriftnummer samt angivelse af aromahumle.
Bøgedal Bryghus har høstet adskillige priser og fået hædrende omtale af danske og udenlandske øleksperter.
Når man besøger Bøgedal Brygshus´ hjemmeside falder man over de mange udmærkelser og priser, som de har vundet.
Der er lavet tysk, svensk og et norsk tv-indslag om bryggeriet, og de leverer til diverse Michelinstjernerestauranter, bl.a. norske Maaemo og danske Noma.
Bøgedal Bryghus er indbegrebet af høj kvalitet og kælen for det unikke produkt.
Det følger som det eneste kommercielle bryggeri i verden en meget gammel dansk bryggetradition fra før industrialiseringen og brygger godt øl - en kraftig, meget rig øl, med stor restsødme, som man bryggede den på gårdene rundt om i Danmark frem til forrige århundrede.
Åbningstider:
For privat salg efter aftale