Beretning 2022
Allerførst en varm velkomst til nye medlemmer: Jens, Søren og Nikolai, som alle er tilstede her i aften.
Med 22 fremmødte medlemmer har vi en deltagerprocent på 50. Det er der ingen andre lokalforeninger, der kan gøre os efter.
I begyndelsen af 2022 fik vi DØEs tilslutning til at vi uddelte Dansk Ølmærke 2022 til tre modtagere i Faaborg nemlig Hotel Færgegården, Superbrugsen og forretningen Humledrik, som imidlertid havde lukket forretningen ved golfklubben og siden er flyttet nordpå. Tillykke med udnævnelsen!
Vi har indgået aftale med Restaurant Heimdal om, at de giver 10% rabat ved køb af øl ved fremvisning af medlemskort fra DØE. Restauratøren og køkkenchefen har i øvrigt sagt, at de vil melde sig ind i DØE. Det er planen, at vi skal have flere sådanne rabataftaler.
Efter årsmødet sidste år, den 28. september 2021, planlagde vi foreningsårets arrangementer. Det første skulle finde sted den 28. november, men blev udsat til den 12. december, hvor bestyrelsen stod for at lave en traditionel julefrokost her på Færgegården en søndag, hvor restauranten var lukket.
Det blev en vældig succes, som jeg regner med, at vi gentager i år den 27. november.
Første arrangement efter nytår skulle være Nytårskur med ølsmagning den 21. januar, men da Færgegården var lukket i januar og februar pga. Corona, blev arrangementer først afviklet den 21. marts, hvor vores landsformand Klaus Rehkopff præsenterede 8 sorte øl, hvoraf den ene, var så dyr, at jeg var ved at gå bagover. Det viste sig så, at det faktisk var en forkert øl, som jeg havde taget hjem, men den var formidabel.
Inden da havde jeg inviteret til åbent hus i privaten den 29. januar med øl og grillpølser mv. I anledning af min 75 års fødselsdag.
Der var mange, der fejrede mig den dag. Det glæder jeg mig stadig over.
Den 8. april havde vi planlagt en skovtur til Pipstorn Skov med veterantog fra Faaborg. Også den tur blev udskudt, og veterantoget blev aflyst pga. Prisen. Turen gik med egne transportmidler, ben, cykel eller bil til shelteret i udkanten af Pipstorn den 1. maj. Vi måtte dog fortrække til bålstedet ved parkeringspladsen, da shelteret var booket af andre. Vejret var dejligt og skoven var sprunget ud, og vi fik grillet pølser og spist medbragt mad samt øl fra Refsvindinge. Bent, som selv ikke var med, havde sponseret en treliters øl (også fra Refsvindinge). Den viste sig, at den kun kunne bruges til at slukke bålet med. Det var den til gengæld rigtig god til. Det bør være en fast tradition, at vi laver en skovtur til den nyudsprungne skov fremover. Det behøver ikke nødvendigvis være til Pipstorn, men det er ikke et dårligt sted.
Den 4. juni havde vi arrangeret en bustur til To-Øl City for Region Fyn. Der var rigtig god deltagelse fra hele Fyn, så alt i alt en succes. Det var uhyre spændende at høre om det industri-eventyr, som To-Øl City var blevet til midt i Corona-tiden i det gamle Beauvais-fabriksanlæg, der havde stået tomt i 6 år. På trods af, at de faktisk brygger fremragende øl, havde de ikke rigtig styr på ølsmagningen, hvor vi godt kunne bruge en mere øl-kyndig til at præsentere øllerne. Maden var der til gengæld ikke noget at sige på.
I stedet for at vi selv lavede et arrangement på Torvet i Faaborg til Øllets Dag den 3. sep., som vi havde planlagt, kom ’Vores Faaborg, By og Land’ os i forkøbet, idet vi tilsluttede os deres arrangement lørdagen forinden den 27. august. Arrangementet kom til at hedde Faaborg Ølfestival. Det var planlagt at rigtig mange udskænkningssteder og butikker, Superbrugsen og Føtex, skulle deltage, men det blev kun til Kong Volmer, Blækhuset, Gåsen og Færgegården deltog. Vi i samarbejde med Niels Simonsen fra DØE Odense solgte smageglas og poletter med adgang til smagsprøver a 10cl. Vi stod i pavilloner, som Vores Faaborg stillede til rådighed, og borde og øl på flasker mv. som Depot Sydfyn kom med. Der var masser af mennesker i byen, og vi fik solgt over 120 smageglas med hver 5 poletter. Indtægter og udgifter stod Vores Faaborg med, men vi og udskænkningsstederne skulle have del i overskuddet. Vi har dog endnu ikke set noget til regnskabet endnu. Vi er derimod sikre på, at vi ikke skal dække et eventuelt underskud. PR-delen stod Vores Faaborg også for. I den henseende haltede det en del, men hvis Vores Faaborg vil gentage succesen til næste år, regner jeg med at både vi og de er bedre forberedt. Jeg synes i hvert fald, at det lover godt.
Når vi nu om lidt går over til aflæggelse af regnskabet, må vi komme med en stor beklagelse. Vi HAR fået foreningskonto i Danske Bank, vi HAR overført vores penge dertil, MEN det er først sket for nylig. Vi har endnu ikke fået hævekort, som skal komme fra sekretariatet. Det ER bestilt. Udgifter og indtægter i forbindelse med nærværende arrangement er gået uden om kassereren, idet vi endnu ikke har sat os grundigt nok ind i NemTilmeld, som vi har tænkt os at benytte os af fremover. Så melder man sig til via et link på vores nyhedsbrev og betaler med det samme via bankoverførsel og NemId. Der bliver dog nok stadig behov for at modtage kontant betaling. Ting tager tid, så det er først næste år, at vi kommer til at aflægge et egentligt regnskab. Vi har altså derfor endnu ikke haft brug for vores revisor.
Vi har efterhånden nogle traditioner vedr. årets arrangementer. Det er klart, at vi ikke skal opgive dem, men der er ikke noget i vejen for at I lægger hovederne i blød og foreslår nye arrangementer. Fx har Bent foreslået, at vi i fælleskab låner ølbryggeriet i Øster Hæsinge Forsamlingshus’ kælder og brygger noget godt øl. Hvis det er noget, som nogen kunne være interesseret i så vend tilbage til det under eventuelt.
Om godt et par uger, lørdag den 8. oktober, har Morten J. H. Forslået, at vi i fællesskab laver en udflugt til et udskænkningssted Maltbar i Odense. Vi tager rutebilen frem og tilbage. På Maltbar som ligger i gågaden kan vi til rimelige priser få øl-smagsprøver med noget spiseligt til. De har særligt specialiseret sig i fynsk øl.