Juleøl & Mad 2017

POLEN Sild m/ æble, rødbede & Peberrod

1. Granny Smith æble
5 syltede rødbeder
1 spsk frisk revet peberrod
1 tsk sukker
2 spsk græsk yoghurt
1 lille rødløg 5 kryddersild (fileter)

Smag yoghurt til med sukker, skær æble og rødbeder i små tern. Skær løget i tynde ringe.  Riv peberroden og bland det hele sammen med dressingen.  Afdryp silden godt og skær den i mindre stykker.  Bland den i dressingen og smag til med salt og peber.  Server m/ ristet rugbrød og pynt m/ groft hakkede rødbede og reven Peberrod.


SVERIGE Røget Laks m/rygeost
100 g Rygeost
2.spsk fint klippet purløg
3. finthakkede radiser

Grønne asparges Rør purløg, radiser, salt og peber i og smag til.  Blanchere asparges og del dem på langs. Server m/ ristet toastbrød delt i 4 rygeost i bunden laks oven på osten tilsidst asparges

ØSTRIG Kartoffelsuppe m/flødeost
Kartofler
hvidløg løg
flødeost fløde
oksebouillon
brød croutoner

Kartoflerne skæres i skiver for at formindske kogetiden. Løg hakkes fint.  Kartoflerne sættes til at koge så de lige er dækket af vand og løg, hvidløg og bouillonterning tilsættes.  Når kartoflerne er gennemkogte hældes væsken fra i en skål ( væsken gemmes). Kartoflerne moses sammen og tilsættes langsomt  kogevæsken igen,  smag til undervejs og stop med tilførsel hvis der er for meget væske. Tilsæt fløde og flødeost. Server i små kopper med brødcroutoner på toppen.

HOLLAND Ribbenssteg m/rødkålssalat
Ribbenssteg
Rødkål
Granat æble
æble 
appelsin
mandler
honning
balsamico
olivenolie

Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen og kom laurbærblade ned mellem sværene. Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden.             Steg ribbensstegen i 1½ time v220G, indtil den er gennemstegt og sværen er sprød
Snit kålen fint, skær æblet i fine tern, filter appelsinen tag granatæble kernerne ud og hak mandler groft og rist mandlerne på en tør pande. Bland honning, olie balsalmico og salt/peber sammen, pisk det tykt og bland det i kålen. Bland frugter, men hold mandlerne for sig selv. Server m/rødkålen nederst kødet ovenpå, drys frugterne rund om kødet mandler tilsidst.

Danmark Medisterpølse m/grønlangkål & brunede kartofler
Medisterpølse
grønkål
smør
piskefløde
sukker,
salt & peber
glas kartofler

Dræn kålen godt, tag en gryde tilsæt smør kom kålen i gryden når smørret er smeltet, rør godt så det ikke brænder på. Tilsæt fløde lidt af gangen, rør godt, kog til passende konsistens. Smag til med salt&peber Steg medisterpølsen smelt sukker på pande tilsæt en klat smør, kom de skyllede kartofler på, pas på ikke at brænde jer selv, da sukkeret er meget varmt. Server i fade med pølse, kartofler og kål for sig.

TYSKLAND Blodpølse med kanel & blåbærsirup
Blodpølse
kanelsukker
blåbærsirup

Skær blodpølsen i 1cm tykke skiver, fordel dem i en bradepande  med bagepapir og steg dem v/170G  ca.8min, til de er sorte og fedtet bobler. Server pølsen blåbær sirup og kanelsukker.

SPANIEN Dadler fyldt m/chorizo & bacon
Dadler
chorizo pølse
bacon

udsten dadlerne kom en halv skive chorizo i hvor stenen var, rul en halv skive bacon om og afslut med en tandstik. Tag en bradepande med bagepapir og fordel dadlerne derpå, bag dem v/220G 10-15min til baconen er sprødt og dadler lækker bløde.