Øl & Mad 2015

Kalveculotte og svamperisotto m/stærk belgisk øl 8 personer.

1,6 Kg kalveculotte
½ l Tongerlo Prior
Salt groft

 
Øllen koges ind til den bliver tyk, tages af varmen og gemmes.
Kødet brunes på hed pande. Øllen smøres på fedtet på stegen, og den steges i ovn til kerne temperatur på 58 grader, tages ud og hviler i 10-15min.
Skæres fra spidsen til midt på stegen og vendes en ¼ omgang og skæres i (tynde skiver ca. 0.8cm)
Hellere 4 tynde skiver end 2 tykke.

Risotto
640 g risotto ris.(Arborio)
160g smør.(120g + 40g)
140 g frisk parmesanost
4 fint hakkede chalotteløg
2 L hønsebouillon(skal være varm)
4 dl Tongerlo Prior øl(skal være varm)
300g tørrede kantareller
olivenolie
hvid peber
hav salt

Tilberedning:
Sautér de finthakkede løg i 120g smør, til de er klare - tag dem op af gryden.
Kom ris i gryden og sautér dem i 4-5min. Herefter tilsættes den varme bouillon/øl lidt af gangen, lad boullionen koge næsten ind, inden du tilsætter mere, Husk at røre i risene HELE tiden og helst i samme retning.
Det tager ca. 15 min før risene er færdige.

Pandekager med vanille is rørt m/porter & lakridspulver

 

 

Pandekager

Opskrift til ca. 20 pandekager
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
7 dl mælk
2 dl øl
6 æg
1 tsk groft salt
100 g smør

 

Pisk melet sammen med øl og 3 dl mælk til en jævn blanding. Tilsæt resten af mælken, æg og salt - og pisk det hele godt. Smelt smørret i en stegepande og kom det i blandingen. Bag tynde pandekager på en rigtig varm stegepande. Brug ½ - ¾ dl dej pr. pandekage.

 

Vanille is rørt m/porter & lakridspulver

1 dl Imperial Vanilla Coffee Porter
50g rørsukker
1 teske. Lakrids pulver
1 L vanillie is

Øl og sukker koges ind til det halve, og nedkøles.
Røres med isen og fryses igen, til den skal bruges.

Server pandekagerne varme med kold is og drys lakridspulver over.