Årsmøde 2014
Formanden Anders Ousen bød velkommen, og som de tidligere år blev Bent Rochler valgt til dirigent. Han kunne konstatere, at årsmødet var varslet i tide, og herefter fik formanden ordet.
Formanden gennemgik året, der var gået med bl.a. fotos, der blev vist på lærred, af de arrangementer og ture, som foreningen har arrangeret.
Derefter var der valg af formand, og her blev Anders Ousen genvalgt, som næstformand blev Kirsten Samsøe genvalgt, og resten af bestyrelse blev også genvalgt. Bestyrelsen er som følger: Anders Ousen formand, Kirsten Samsøe næstformand, Bent Rochler kasserer, David Oxlund arrangement- og lager ansvarlig, resten af bestyrelsen er Peter Kümmel-Nielsen, Kuno Rasmussen og Claus Markussen.
Dirigenten spurgte om foreningens ønskede flere i bestyrelsen, for det var muligt, hvis der var nogle, der gerne ville det; men dette var ikke tilfældet.
Nu var det tid til at dele diplomer ud, og dem havde vi nogle stykker af, der skulle fordeles.
Årets øl i Fredericia
Årets øl i Fredericia kåres af gæsterne til Øllets Dag, og i år løb Frederiksodde Haandbryggerlaug med titlen for deres lyse, stærke belgier Vandtårnet, som virkelig vandt mange fans på dagen. Den gjorde det rigtig fint i sommervarmen, men er først nu ved at ramme butikkerne, så mon ikke at den også går rigtig fint i efterårs og vintervejr.
Til lykke til Per og Bjarke for endnu et flot resultat.
Årets ølværtshus
Traditionen tro kårede vi også årets ølværtshus. Det er deltagerne på årets pubcrawl, der stemmer ud fra kriterierne hygge, øludvalg, betjening og value for money. I år var der tæt løb mellem to steder, men i år løb Den Engelske på Humletorvet med titlen. Peter Lindvig og familie har i en del år været et af de faste mødesteder for såvel almindelige ølnydere, som for ølentusiaster. Man bliver altid mødt af venlig og kompetent betjening. Den Engelske blev også tidligere på året hædret med Danske Ølentusiasters Ølmærke.
Hjertelig til lykke til Familien Lindvig.
Årets ølentusiast
Danny Brockhoff er en sand ildsjæl, og er foreningens administrator på Facebook- siden, hvor han uge efter uge holder os opdaterede på de lokale ølnyheder. Et arbejde han selv tog initiativ til, og hans arbejde med siden har gjort, at vi når meget langt ud med vores opdateringer. Vi har mange tusinde visninger, når vi informerer om Øllets Dag, hvor Danny også sidder med i udvalget. På selve dagen brygger Danny på pladsen, og er derigennem med til at udbrede kendskabet til håndbrygningen, som også er et område, hvor han arbejder med at samle og erfaringsudveksle med andre håndbryggere. Enten i form af en erfaringsudvekslingsgruppe, samarbejdsbryg med andre bryggere, som lærer i aftensskolen eller gennem Lille Øllets Dag, hvor han i år tog sejren med trippelen Tyksak, hvorfor han bliver dobbelt hædret i år og også modtager titlen for årets håndbryg. Danny afholder også ølsmagninger, både i lokalområdet, men også længere væk. Vi er glade for, at vi kan hædre Danny for sit gode arbejde for foreningen og for det gode øl generelt.
Der næst blev 3 personer udnævnt til æresmedlemmer, nemlig Karsten Ejby, Lars Texel Smith og Peter Mygind Leth, sidstnævnte var dog ikke til stede.
Æresmedlemmer.
Karsten var lokalafdelingens første formand og et af de stiftende medlemmer. Han var og er et markant medlem af lokalafdelingen, men også et markant ansigt eksternt. Han er kendt i de lokale ølkredse, hvor mange kender ham for sine mange smagninger og det gode humør og store viden han udstråler. Han har arbejdet trofast og godt for udbredelsen af det gode øl og fortjener i den grad sit æresmedlemsskab.
Tex er som Karsten et af de stiftende og oprindelige bestyrelsesmedlemmer. Tex har udfyldt flere roller i foreningen, men den vigtigste har nok været hans selvudnævnte rolle som idéansvarlig. Tex har, sammen med sin bedre halvdel Pia, været et stort aktiv i foreningen, hvor de hvert år lægger plæne til Lille Øllets Dag. Han er med i Øllets Dag- udvalget, initiativtager til udlandsrejserne, samt ikke mindst en af bagmændene bag Skyggekabinettet.
Peter Mygind Leth er den sidste af de oprindelige bestyrelsesmedlemmer. Peter har gennem årene udfyldt roller som næstformand, fotograf, forfatter af vores lokale saga, ligesom han har formidlet smagninger som Øl og mord. Peter har desuden beriget afdelingen med flotte byggeprojekter af særdeles tung og solid kvalitet. Peter har gennem årene været en god og arbejdsom mand for foreningen, selv om han måske nok har gået lidt mere stille med det end de to andre.
Alle tre har været markante og vigtige for lokalafdelingens udvikling fra en relativt lille afdeling frem mod i dag, hvor vi er en af de store afdelinger med mange deltagere til vores arrangementer. Vi er dem stor tak skyldig.
Denne aften havde vi besøg af formanden forlandsforeningen, Anne Lise Knørr fra Nørresundby. Hun rejste sig, og fortalte lidt om arbejdet i landsforeningen, og at hun tager rundt til nogle af lokalafdelingerne og besøger dem, og denne aften var hun nået til årsmøde i Fredericia.
Under punktet eventuelt, rejste en af foreningens medlemmerne, Mirian Thomsen , sig og takkede bestyrelsen for det arbejde, de gør og de arrangementer, der var lavet gennem året. Vi takker!
Nu var vi så nået til den ”alvorlige” del af aftenen. Efter en kort pause, var tiden kommet til ølsmagning. De 2 fremmødte æresmedlemmer var blevet spurgt, om de hver ville vælge 4-5 øl, som de kunne præsenterere for os til en ølsmagning, og nedenstående er hvad vi smagte:
Tex´s ølvalg:
Pilsner Urquell, 4,4%
Marocco Ale, Levens Hall, 5,5%
Duchesse de Bourgogne, 6,2%
Caribbean Rum Stout, Hornbeer, 10%
Karsten´s ølvalg:
Jacobsen Dark Lager, 5,8%
Leffe Royal 7,5%
Celebrator Ayinger dobbelt Bock, 6,7%
4 Grain IPA, Det lille bryggeri, 8%
Under aftens forløb, havde Frederiksodde drengene en ny øl med, vi fik lov at smage, nemlig en Fæstnings IPA på 5,9%.
Danny, som jo på øllets dag, stod og havde gang i noget bryggeri, havde resultatet med af anstrengelserne. Det var blevet til en Blonde nr. 77A, på 7,9%, som vi fik lov til at smage.
Da slatterne var drukket, var det tid til at slutte en velbesøgt aften.