Årsmøde 2025
Torsdag den 16. oktober var det igen tid til Årsmøde i Danske Ølentusiaster Fredericia.
Der deltog ca. 107 personer hvoraf flertallet var tilmeldt ølsmagningen.
Efter Årsmødet var der ølsmagning eller rettere: Ølshow! - med Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus.
Det foregik i vante rammer hos Fredericia Brewpub ( Husk at se alle de skønne billeder nederst på siden ).
I dagens anledning kunne medlemmerne nyde en fadøl inden foredraget, som foreningen gav.
Kl. 19.00 startede Årsmødet med velkomst og lidt informationer fra vores lokalformand Robert. Med rekordmange medlemmer dvs. 320 går det egentlig ret godt her i Fredericia. Derudover kunne han berette, at vi bl.a. havde besøg af lokalafdelingen i Faaborg, regionsformanden Kirsten samt Helene fra sekretariatet. Endelig kom Robert med en opfordring til nye medlemmer om, lige at rejse sig op hvorefter de blev budt velkommen til lokalforeningen til lyden af klapsalver.
Herefter gik vi til valg af dirigent – Bent blev valgt og styrede os med vanlig myndighed godt igennem Årsmødet.
Beretninger om året der gik i lokalforeningen, var en fin billede-kavalkade fra alle arrangementer siden sidste
Årsmøde, præsenteret på skift af medlemmerne i bestyrelsen.
To nedslag er hhv.
Marts-arrangementet: Øl-sommelier for en aften, hvor sublim mad mødte sublime øl.
August-arrangementet: Hvor det gik så lystigt for sig, at turbåden Marta III blev tørlagt for øl, dog havde skipper nødforsyninger af lidt Carlsberg øl.
Dernæst var det tid til aflæggelse af regnskab ved vores kasserer Bent.
Regnskabet viste et flot overskud på 7.543 kr. – takket være endnu et godt Øllets Dag [i 2024]. Regnskabet blev enstemmigt godkendt til lyden af klapsalver fra salen.
Bent fortalte, at vi i bestyrelsen synes at de nuværende 7 medlemmer er en passende størrelse, men for en god ordens skyld blev de fremmødte hørt. Vi fortsætter med 7 i bestyrelsen.
Robert modtog genvalg som lokalformand. Merian modtog genvalg som lokalnæstformand. Bent modtog genvalg som kasserer, Carsten Henriksen som bilagskontrollant, og Tommy Rolund som bilagskontrollant suppleant. Niels, Susan, Linda og Hans stillede også alle op og blev genvalgt.
Der var ingen indkomne forslag.
Følgende blev behandlet under det sidste punkt – eventuelt.
Der var lagt papir og kuglepen rundt på alle borde, hvor medlemmer kunne skrive navnet på det bryggeri, man vil indstille som kandidat til Årets Danske Bryggeri. Optællingen viste, at lokalafdelingen indstiller Gamborg Bryghus som vores kandidat til Årets Danske Bryggeri 2025.
Regionsformanden Kirsten fulgte dernæst op med at uddele Årets Regionale Ølpris, der i år gik til Arbejdsgruppen bag Øllet Dag. Erling tog imod på Arbejdsgruppens vegne, der foruden Erling består af Merian, Robert, Bent, Store Hans og Thomas.
Derefter gik vi videre til uddeling af diplomer:
Årets Håndbryggede øl på Lille Øllets Dag - Peter Møller fra Artisan Brewing med Hindbær Sour.
Årets Udskænkningssted ifm. årets Pub Crawl - Café Mair's.
Endelig luftede Susan fra lokalbestyrelsen nogle tanker, hun havde gjort sig omkring, hvad nu hvis det f.eks.
styrtregnede på Øllets Dag? I det tilfælde, kunne man så overveje billetsalg - salg af glas og poletter på forhånd.

Eddie’s Ølshow:
Efter en kort pause tog Eddie fra Midtfyns Bryghus over, han har så at sige, brygget sig ind i danskernes hjerter.
I 1993 landede Eddie, en dengang 32-årig amerikaner, på Fyn – ikke for øllets skyld, men for kærlighedens. Det blev starten på en rejse, der førte ham til hjertet af Dansk ølkultur. Faktisk har Eddie en solid baggrund i
vinbranchen, men det er dog en helt anden historie.
Øl rejsen begyndte for alvor, da han 1. november 2006 overtog Midtfyns Bryghus, hvorfor han i år kan fejre 19 år i den Danske ølbranche. At overtage et dengang presset bryggeri, var bestemt ikke nogen dans på roser. Svære beslutninger blev truffet ud fra en simpel, objektiv tilgang: Plusserne blev vejet op mod minusserne.
Risikovilligheden belønnede sig og sidste år, mens der stadig blev brygget på det gamle anlæg i Brobyværk, nåede Midtfyns Bryghus op på at producere 250.000 flasker øl. Det er ikke så ringe endda.
Eddie berettede med slet skjult stolthed, at Midtfyns Bryghus har et af landets største, faste sortimenter – som ligger i mellem 16 og 18 forskellige øl på hylderne hele året rundt.
Denne aften smagte vi på følgende 7 øl herunder vinderen fra 2010 - Rough Snuff, Midtfyns bedst sælgende øl - Legenden, samt Imperial Stout, Midtfyns mest prisvindende øl.
Eddie var bestemt ikke nærig, og det fik vi at føle ved den første smagning, som blev serveret som en hel fadøl hvis man ville, og ikke kun 10 cl.
Alle 7 lækre øl var der også rigeligt af, så stemningen var virkelig god, og det blev en hyggelig og også lidt sen aften, hen ad en 23:30, for nogen.
En stor tak til Marie og Alex for at lægge lokaler til og holde ekstraordinært længe åbent.
- Sunshine – en hyggelig Blonde Ale på 5,3%
God iskold på terrassen, til fisk (måske undtaget røget laks!), tarteletter og som velkomstdrink. - Legenden, Carlsens Kvarter – en Kölsch på 5%.
Let drikkelig, god til smørrebrød. - Juloween – en Golden Ale med græskar og American Pie-krydderier - jul møder Halloween på 6,5%
God til såvel de søde juleretter som fyldige retter med varme krydderier – f.eks. grillet svinekød
med krydret marinade. - Rough Snuff II - en Belgian Strong Ale på 9% - uden snus, dog med blæretang på ingredienslisten.
God til kraftige kødretter – f.eks. langtidsbraiseret oksekød. - Barley Wine - en Barley Wine på sunde og nærende 9,5%
God til både milde og kraftige oste, f.eks. hvid- og blåskimmel - Imperial Stout - en Imperial Stout på 9%
F.eks. velegnet til en mørk chokolademousse. - Double IPA - en Double IPA på flotte 9,2%
Prøv den til godt krydret mad – f.eks. indisk- eller thailandsk.
Hvad har de gjort som opfylder den eller de kriterier, som I har sat kryds ud for?
Gamborg Bryghus udviser fortsat stort talent inden for ølbrygning, med nye skæve og fascinerende øl eksperimenter. De følger med trenden og tilbyder flere varianter af de øl som forbrugerne ofte efterspørger. Men de brygger også velkendte og klassiske øltyper, og disse er ofte meget velsmagende og let drikkelige, og er ofte en god første ganges oplevelse for de nye ølentusiaster.
Har de gjort noget særligt i det forgangne år, der har tiltrukket jeres opmærksomhed?
Gamborg Bryghus er flyttet til et nyt, og større sted centralt i Middelfart, som fungerer som et enormt stærkt samlingssted for det gode, overraskende og ikke mindst, velsmagende øl. De arrangerer i disse nye omgivelser mange spændende arrangementer som koncerter, quiz-aftener, ølsmagninger, sports-events og temafester. Deres nye lokation summer af atmosfære, og deres online øl-menu kort fungere rigtig godt på mobilen. Derved kan man sidde sofagrupperne, og med omhu udvælge den næste øl, og tilmed sidde derhjemme, og se de nye spændende øl på hanerne, eller i køleskabene.































































