Lokalafdeling Fredericia
Bagte pærer med Cognacøl 2012
Bagte pærer med Cognacøl
5 personer
5 pærer
1/2 dl brun farin
2 spsk. smør
1 fl. Cognacøl
1/2 dl piskefløde 38 %
½ l nougat is
Skræl og halvér pærerne (efterlad stilken intakt) og fjern kernehuset med en ske.
Vend pærerne med farin i en skål.
Smelt smørret i et ovnfast fad i ovnen. (230 grader) ikke varmluft
Tilsæt pærerne og vend dem i det smeltede smør.
Tilsæt øl til fadet og bag pærerne i fadet i ca. 40 min., afhængigt af hvor modne pærerne er.
Vend dem et par gange undervejs.
Tag fadet ud af ovnen.
Overfør pærerne til en tallerken med en hulske.
Rør rundt med en ske, og sørg for at skrabe de brunede og sprøde stykker af bunden af fadet.
Returnér pærerne til fadet.
Pisk fløden i en skål.
Tilsæt en lille anelse af Cognacøl-saucen og rør godt rundt, tilsæt nougatisen og rør den til en homogen masse.
Servér pærerne med cognacsauce og rørt is.