Beretning DØE, Viborg Afd. 2023

Beretning DØE, Viborg Afd. 2023:

 

2023 blev året hvor det, udover vores årsmøde, blev til 6 smagninger, tilbud om deltagelse i en ølsmagning i Vrads, indbydelse til en holland / belgien tur med Tawøl .

 

Den ene af smagningerne, Fortællinger og smagsprøver fra den danske ølhistorie, stod Arne Garbøl fra Svendborg for. Et rigtigt nyt og spændende indslag. 

Derudover, som sædvanligt, deltagelse i Ølluminatis En lille ølfestival og Øllets dag på Nytorv.

Det er skønt at se begge arrangementer vokse år for år

Øllets Dag i samarbejde med Vi er Viborg, var ikke nogen dårlig dag. Der deltog 8 bryghuse hvoraf vi delte smagsprøver ud for de 4 af dem. Stor tak til jer der brugte jeres energi på at hjælpe den dag.

Jeg har allerede tilsagn fra 3 af de 4 om deltagelse næste år. 

Vi havde sidste år aftalt med ”Vi er Viborg” at vi holdt et opfølgningsmøde kort tid efter, sammen med de bryghuse der deltog, dels for at diskutere hvad der gik godt og skidt og dels begynde at planlægge næste år Øllets dag. Det lykkedes ikke rigtigt, tilfredsstillende.

Ambitionen var at fylde torvet med bryghuse og forskyde tidspunktet en smule, så der bliver mere aktivitet hen over eftermiddagen.  Det lykkedes så noget bedre.

Her bliver vi, DØE, selv nød til at tage styringen. Det nytter ikke først at sende invitationer ud, 4 – 5 måneder for Øllets dag og så tro at bryghusene har tid og mandskab til at deltage.

Vi skal i gang nu, her i oktober.

 

Medlemsmæssigt gik 2023 ikke så godt.

Sidste år ved samme tid var vi 75 medlemmer, fordelt på 60 mænd og 15 kvinder Vi er i dag ifølge medlemsdatabasen 68, fordelt på 52 mænd og 16 kvinder. Jeg kender ikke årsagen, men gætter på det øgede kontingent er en faktor.

 

Fremadrettet:

Ideen med at fastsætte arrangements datoer for hele året var igen en rigtig god beslutning, dels for at vi kan reservere Bryggerstuen og dels for at vi har arrangementerne i bladet hele året. Det synes jeg vi holder fast i og forsøger igen.

Det er nu nøjagtigt 7 år siden vi genstartede Viborgafdelingen af øl-entusiasterne.

Og også 7 år siden jeg blev valgt som formand.

Jeg har, som I nok kan se af dagsordenen, besluttet at jeg trænger til en pause og genopstiller derfor ikke som formand.

Det har været nogle spændende år, hvor vores afdeling er vokset helt utroligt. Som jeg udtalte til avisen på Øllet dag; jeg tror vi den hurtigst voksende afdeling i Danmark.

 

Med dette vil jeg sige tak for endnu et år med DØE i Viborg, igen en fantastisk hyggelig, ikke helt lille, forening.

mvh. Jan Ole, Formand