Referater

Vi var på besøg på Åbens nye bryggeri / tankbar i Den Brune Kødby tirsdag den 14-9-2022.

Her har de tidligere haft en POP-UP bar hen over sommeren de sidste par år.

De åbnede torsdag den 8-9.

Vi fik en informativ og velsmagende rundvisning af bryggeren Lasse Bertelsen.
5 øl fra deres sortiment og en masse informationer om hvordan og hvorfor de brygger som de gør.

En god oplevelse.

Bryggeren til venstre :

/15-9-2022

Egne fotos

Navnet Thyras Bryg kommer af, at de boede på Thyras Vej.

 

Et par indtryk :

Weissenbock . En videreudvikling af Wiessen Dobbeltbock. Der tilsættes blot hvedetvebakker og hvedemalt.
Frisk med en smule sødme. Fungerer som såvel juleøl som påskeøl.

IPA Westcoast på 7,0%. Lækker frisk øl, slet ikke for bitter. Dog en anelse mere end end Weissebock.

Festival Bajer er fra eget bryggeri. Inspireret af en øltype fra Munkebo øl.
Inspirationen kommer fra belgiske gærstammer.

De sidste 3 øl:
Barley Wine ( super lækker )
Imperial Stout (sort og tung )
Blend 22 (mørk og kraftig )
De er alle engelsk inspireret.

 

Thyras øl kommer på Ølfestivalen 21-22 maj.

14. august kan vi opleve Thyras Bryg på Festivalen “ Øl i Folkeparken “ i Roskilde.

 

Øllene :


"Det bliver tidligt mørkt, det blæser og regner udenfor, og så er der kun en mulighed: gå inden for og smag på en mørk øl. Vi er så heldige at have overtalt lokalformand i Rødovre Kim Danø, til at komme og præsentere os for 8 sigende smagsprøver på mørkt øl. Kim supplerer med personlige bemærkninger om de udvalgte øl, udviklingen af ølmarkedet samt spændende røverhistorier. Kim er selv en stor ølnyder - og derudover en stor kender. Det bliver godt :-)​​​​​​​"

Foredragsholder Kim Danø fra lokalafdeling Rødovre

Fordragsholderen, Kim Danø, lokalformand i lokalafdeling Rødovre.

Alle øl var købt hos Meny i Køge (også kaldet Wika, på Gymnasievej 29) som har meget stort udvalg. De smagte øl var

 

1. Køge Håndbryggerlaug: Sort Jul. 4,9%

Brygget hos Hoppe. Ikke decideret mørk øl, mere en brown ale, frugtig. Med god kant til fed mad.

 

2. Slowburn: Metamorphosis. 6,2%.
En mild, rund kaffestout. Bør nydes kølig, så er kaffen afdæmpet og giver let frugtighed og let syrlighed. Kaffen kommer fra koldekstraheret kaffe i stempelkande og hele bønner tilsat efter gæring.

 

3. Bereta Craft: The Blackpot. 10,9%
Fra Rumænien. Imperial stout med kakao nibs, honning og figner, fadlagret på bourbonfad. Tydelig sødme og lidt tanniner fra fadet.

 

4. Amager Bryghus: Black Rainbow. 12%
Dobbelt mashed imperial stout med 100 kg friske jordbær (røde og grønne), brygget 2018. Som kold øl let syrlighed fra jordbær, ved varmere temperatur mere frugt og mindre syre. Det er ikke en sour, men en stout med frugtighed. Brygget med IBU 70, men bitterheden er væk efter fire år. Det var en øl som delte vandene, flere brød sig bestemt ikke om den. Denne øl gav mange problemer i brygningen, fordi jordbærpulpen ustandselig satte sig fast i filtrene og krævede en kompliceret rengøring. Denne opskrift bliver nok ikke brugt igen.

 

5. Nørrebro Bryghus: Nordvest porter. 7,0%.
En klassisk porter med noter af frugt. Enkel og letdrikkelig, ret bitter eftersmag. Foreslås til gryderet, skaldyr, oksekød pga. bitterhed.

 

6. Vleesmaster + Ghost Brewing: Black Pudding 2018. 11%
Vleesmaster ligger i en tidligere slagterbutik i Antwerpen. Brygget med egechips fra bourbonfade. Ret frugtig og fyldig med smag af vanille.

 

7. Alefarm Brewing: Nightweave. 8,0%.
Denne er en black DIPA (Black IPA er den nyeste øltype der blev officielt godkendt i 2018, en IPA brygget med sort malt, denne er double black IPA). Denne er fem måneder efter tapning stadig tydeligt humlet (med Idaho7, Sabro, Galaxy, Citra), let sød, med en del frugt, noget røg. Foreslået til fisk fordi der er syre, sødme og røg, og den minder ikke om en porter. Som noget meget usædvanligt med tappedato (1.10.21), noget af bitterheden er nok væk.

 

8. Gamma Brewing: Near Distant Future. 11,5%.
Breakfast stout m kakao, vanille, karamel. Ret sød og aromatisk/blomster. Minder om Founders tilsvarende øl.

 

/16-3-2022

HER